Европейският съюз планира да предостави 373 милиона евро (403 милиона

...
Европейският съюз планира да предостави 373 милиона евро (403 милиона
Коментари Харесай

ЕС планира да предостави 373 млн. евро помощ на страните от Западните Балкани

Европейският съюз възнамерява да даде 373 милиона евро (403 милиона долара) на страните от Западните Балкани, с цел да подкрепи тяхното обществено и икономическо възобновяване от коронавирусната рецесия, съобщава Seenews.

Европейски Съюз също по този начин отпуска 38 милиона евро за неотложно финансиране на здравните браншове на страните от Западните Балкани, съобщи еврокомисарят по разширението Оливър Вархелий в профила си в Twitter.

" Писах до министър председателите на нашите сътрудници от Западните Балкани, с цел да потвърдя, че заставаме до района в битката против коронавирусната зараза ", сподели Вархелий.

Подкрепата на Европейски Съюз за икономическото възобновяване на Сърбия ще възлиза на 78 милиона евро. 15 милиона евро ще бъдат обезпечени за незабавното закупуване и транспорт на здравно съоръжение, съобщи ръководителят на делегацията на Европейски Съюз в Белград Сем Фабризи.

По-рано в сряда посланикът на Европейски Съюз в Северна Македония Самуел Збогар съобщи, че Европейският съюз е заречен да даде до 66 милиона евро, с цел да помогне на страната да се пребори с огнището на ковид и неговото влияние върху стопанската система.

Посланикът на Европейски Съюз в Черна гора Айво Орав съобщи, че съюзът създава стратегия за 50 милиона евро за поддръжка на държавното управление в Подгорица за справяне с последствията от коронавирусната рецесия. Освен това Европейски Съюз дава 3 милиона евро незабавна помощ за черногорския здравен бранш.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР