Европейският съюз планира да поиска от трети страни, регистрирали скок

...
Европейският съюз планира да поиска от трети страни, регистрирали скок
Коментари Харесай

ЕС и САЩ планират мерки против заобикалянето на санкциите срещу Русия

Европейският съюз възнамерява да изиска от трети страни, записали скок на вноса от Европейски Съюз на съвременни технологии и други артикули, които биха могли да бъдат употребявани за военни цели от Русия в Украйна, да засилят наблюдението и контрола на търговията, предава Блумрбърг, базирайки се на осведомени източници.

Износът на чипове от висок клас, интегрални схеми и други технологии от Европейски Съюз и страните от Г-7 за Русия е намалял доста след въвеждането на наказания и надзор върху износа. Но доставките от Европейски Съюз и Г-7 до страни като Турция, Обединените арабски емирства, Казахстан и половин дузина други стопански системи в Източна Европа и Централна Азия скочиха внезапно, а на собствен ред износът от тези народи за Русия се усили, заяви по-рано Блумбърг.

Европейски Съюз и неговите съдружници в този момент са все по-фокусирани върху затварянето на всички малки врати в западните наказания и предотвратяването на заобикалянето на наказателните ограничения. Съединени американски щати също ускоряват натиска върху Турция и ОАЕ да лимитират комерсиалните потоци с Русия. Турция спря този месец преноса на глобени артикули към Русия, само че остават опасенията, че продуктите, продадени на турския пазар, в последна сметка могат да бъдат реекспортирани, споделя един от източниците.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР