Европейският съюз планира да одобри увеличение на субсидиите за предприятия,

...
Европейският съюз планира да одобри увеличение на субсидиите за предприятия,
Коментари Харесай

ЕС прави план как да отговори на американския Закон за инфлацията

Европейският съюз възнамерява да утвърди нарастване на дотациите за предприятия, инвестиращи във възобновима сила и технологии за понижаване на въглеродните излъчвания, в това число посредством даване на данъчни тласъци. Това излиза наяве от план на проект, забелязан от Financial Times.

Този ход е отговорът на Брюксел на американския Закон за понижаване на инфлацията (IRA), който планува, наред с други неща, данъчни облекчения за индустриални компании и представители на зеления енергиен бранш в Северна Америка.

Европейската самодейност, наред с другото, планува увеличение на поддръжката за развиването на технологиите и възобновимата сила. Европейската комисия счита, че е належащо ново финансиране, с цел да се изравнят опциите на страните от Европейски Съюз да развиват своите „ зелени “ технологии на фона на конкуренцията от Китай и Съединените щати.

Брюксел също има намерение да улесни и форсира процеса на утвърждение на планове от общ интерес за страните членки на блока. Европейската комисия е пресметнала, че промишлеността би трябвало да влага 170 милиарда евро до 2030 година в построяването на предприятия за произвеждане на слънчева, вятърна и други типове " зелена " сила.

Чрез облекчение на рестриктивните мерки върху данъчните заеми Еврокомисията се пробва да подражава на едно от най-хвалените преимущества на американския закон, а точно улесненият достъп на фирмите до федерални данъчни заеми. Този метод обаче е спорен, защото ще бъде доста по-лесно за страните с " дълбоки джобове " като Германия да раздават фискални тласъци за зелен преход, в сравнение с за техните фискално затруднени сътрудници от Южна Европа.

Членките на Европейски Съюз са разграничени по въпроса дали и за какъв брой време да разрешават облекчени правила за държавна помощ. Някои южноевропейски страни предизвестяват, че има риск за свободната конкуренция в общността, защото непропорционално се подкрепят богати страни да наливат пари в личните си компании.

Инициативата ще бъде оповестена обществено в сряда след вътрешни полемики в Европейската комисия, като детайлите на проекта може да се трансформират, отбелязва FT.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинзелени вложения европейски пари ПоследниНай-четениПолитика 48 Европейски Съюз прави проект по какъв начин да отговори на американския Закон за инфлацията Компании 96 Tesco ще редуцира над 2000 мениджърски позиции Бюджет и финанси 232 „ По-бедна и изостанала “: Как Брекзит повлия на английската стопанска система? Туризъм 112 Турбулентната 2022 година изстреля туризма в Турция до връх Накратко 504 Вечерни вести: България към този момент не е „ отличник “ по корупция; Българска народна банка чака хората да свият потреблението Финанси 528 Основната рента в България скача за пети следващ месец Пазари 240 Централните банки купиха колосални количества злато през 2022 година Градоустройство 212 ЦГМ разгласи подготвеност да издава по-евтините карти за възпитаници и студенти Хай-тек 432 Brain-Computer интерфейсите навлизат в живота ни през 2023 година? Компании 136 Мъск задейства превръщането на Twitter в суперприложение Накратко 12596 Новини от седмицата: Кой е новият шлагер на имотния пазар?; Българска компания прави възторг в Европа Компании 10517 Новият дом на NOVA Broadcasting Group Digital 6126 Всемогъщият Гугъл се изправя против най-голямото си тестване Индустрии 4370 Здрави животни за крепко човечество Бюджет и финанси 4361 Германия даде знак, че навлиза в криза Телекомуникации 3950 И А1 подвига цените, само че не за всички клиенти Енергетика 3251 „ Росатом “ нападна българския министър на енергетиката Бюджет и финанси 2834 Държавата се готви за въвеждане на цени и в лв., и в евро от август Политика 2618 България към този момент не е най-корумпираната страна в Европейски Съюз Автомобили 2129 В отговор на Tesla: Ford понижи цената на електрическия Mustang Всички вести  Големите риби се пробудиха: Идва ли краят на криптоз </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР