Европейският съюз, отпускайки колосални средства за възстановяване, е редно да

...
Европейският съюз, отпускайки колосални средства за възстановяване, е редно да
Коментари Харесай

Радев: ЕС гледа с микроскоп Русия за корупция, а не е обръщал внимание на България

Европейският съюз, отпускайки колосални средства за възобновяване, е редно да ускори контрола за метода на потребление на тези средства. Това акцентира пред публицисти в Брюксел президентът Румен Радев, който взе участие в Европейския съвет.

„ Темата с върховенството на закона ще става все по-актуална, тук Европа изостана от Съединени американски щати от използването на на практика ограничения за битка с корупцията – в случай че сте чели деликатно отчета на висшия представител на Европейски Съюз за Русия, там има явен параграф – претенциите към Русия за корупцията и прането на пари. Европейски Съюз има искания и гледа с микроскоп какво става в Русия по тази тематика, а България оставаше в периферията “, разяснява президентът.

Той е на мнение, че Европейски Съюз би трябвало да търси нов метод по отношение на Москва, който е оттатък глобите. „ Не става въпрос просто за връзките с Русия. Става въпрос за равнището на нашите упоритости като съюз, нашата световна роля – дали ще сме световен фактор, или ще сме фен на световната сцена, където се състезават световни играчи като Съединени американски щати, Китай, Русия “, съобщи Радев.

По отношение на тематиката „ Унгария и ЛГБТ “ Румен Радев беше безапелационен: „ Имаше прекомерно прочувствени изявления, само че няма драма “ и няма риск от излизане на Будапеща от Европейски Съюз или изхвърлянето ѝ от общността. „ Правото на самоопределяне е съществена полезност и тя би трябвало да бъде отстоявана. Никой няма право да постанова своите полезности, разбирания и светоглед на други “, безапелационен беше президентът.
Той уточни, че е призовал унгарския министър председател Виктор Орбан да изясни аргументите за приемане на противоречивия закон: „ Според тях този закон е ориентиран в отбрана на правата на детето и фамилията “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР