Европейският съюз отпуска на Литва 30 милиона евро за справяне

...
Европейският съюз отпуска на Литва 30 милиона евро за справяне
Коментари Харесай

ЕС отпусна 30 млн. евро на Литва за справяне с бежанската криза

Европейският съюз отпуска на Литва 30 милиона евро за справяне с бежанската рецесия в страната. В събота Вилнюс получи първата част от финансовата помощ на Европейската комисия, заяви " Европейска истина ".

От отпуснатите 37 милиона евро, на Вилнюс в събота са преведени 29,6 милиона евро.

" Част от помощта ще пристигна по -късно. Тя има за цел да покрие разноските, направени от Литва за ръководство на незаконната миграция и обезпечаване на даването на съществени услуги на мигранти, които са влезнали в страната ", сподели министърът на вътрешните работи на Литва Агне Билотайте.

Предоставените средства ще покрият разноските на Литва за настаняване, изхранване, защита и образование на мигрантите, както и инфраструктурата за приемане и задържане на мигранти, процедури за разглеждане на молби за леговище и други

В плануванаъа сума са включени и спомагателни хонорари на длъжностите лица, които обслужват мигрантите и обработват документите им.

Повече от 4100 незаконни мигранти са пристигнали в Литва от началото на годината. Всички те са влезнали през Беларус. Вилнюс упреква Минск, че провежда потока от мигранти и го назовава хибридна експанзия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР