Европейският съюз откри в Полша медицински център за прием на

...
Европейският съюз откри в Полша медицински център за прием на
Коментари Харесай

ЕС откри евакуационен медицински център за украинци на 80 км от границата

Европейският съюз откри в Полша медицински център за банкет на ранени и заболели украинци, преди те да бъдат евакуирани със аероплан към други европейски страни, заяви през вчерашния ден Европейската комисия, съобщи организация Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Еврокомисарят за ръководство на рецесии Янез Ленарчич откри дружно с здравните министри на Полша и Украйна медицинския център, ситуиран до летището на югоизточния град Жешув, на към 80 километра от границата с Украйна.

Пациентите, цивилни или военни, ще получават медицински грижи, ще могат да се имунизират, ще им бъде юридически скрининг на болестта и ще получават психическа помощ. Норвегия обезпечава по два полета седмично за евакуация към други европейски страни, с цел да бъде омекотен натискът върху Полша, Молдова и Словакия, които граничат с Украйна.

Броят на ранените в Украйна пораства с всеки минал ден, а в лечебните заведения към този момент не доближава потенциал да се оправят. Същевременно разрушаването на здравните структури лишава пациентите с хронични болести от нужното лекуване, с цел да оцелеят. Не можем да изоставим тези хора, съобщи Ленарчич, представен в известие на Европейската комисия.

Медицинският евакуационен център ще играе основна роля за бързото прекачване на пациенти към лечебни заведения в Европа, акцентира еврокомисарят.

От основаването на евакуационната стратегия на Европейски Съюз на 11 март, две седмици след началото на съветската инвазия, 1143 украински пациенти са били трансферирани към 18 европейски страни.
 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР