Европейският съюз остава единен по отношение на Брекзит и твърдо

...
Европейският съюз остава единен по отношение на Брекзит и твърдо
Коментари Харесай

Съвет по общите въпроси в Брюксел

Европейският съюз остава обединен във връзка с Брекзит и твърдо поддържа основния договарящ Мишел Барние. Това сподели в Брюксел вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева, която управлява съвещание на Съвета по общи въпроси, отдадено на Брекзит.

 © Българска телеграфна агенция
В края на март европейските водачи ще би трябвало да утвърдят насоките за договарянията с Лондон, които са свързани с бъдещите връзки. Утре Европейската комисия ще разгласява документ от 120 страници с позицията на Брюксел. Мишел Барние разяснява, че е угрижен от дребното оставащо време и разликите сред Европейски Съюз и Англия, свързани с преходния интервал.
Мишел Барние - основен договарящ от страна на Европейска комисия: " По въпроса за преходния интервал, както споделих и на министрите, има основни разлики сред нас и Обединеното кралство. Ние желаеме ясни условия и измерения за този интервал, като да вземем за пример неговата дълготрайност. Логично е той да завърши на 31 декември 2020 година, което е обвързвано и с многогодишната финансова рамка на Европейски Съюз. Лондон желае продължителността да е неопределена, нещо, което е невероятно ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР