Европейският съюз осъжда най-категорично иранска атака с балистични ракети срещу

...
Европейският съюз осъжда най-категорично иранска атака с балистични ракети срещу
Коментари Харесай

ЕС осъди най-категорично ракетния удар на Иран срещу Израел: Опасният цикъл от атаки и отмъщение рискува да излезе извън контрол

Европейският съюз осъжда " най-категорично " иранска офанзива с балистични ракети против Израел и приканва за неотложно преустановяване на огъня в Близкия изток.

" Опасният цикъл от офанзиви и възмездие рискува да излезе отвън надзор ", разяснява ръководителят на външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел в платформата X. " Необходимо е неотложно преустановяване на огъня в целия район ", безапелационен бе той. 

The EU condemns in the strongest terms Iran’s attack against Israel.

The dangerous cycle of attacks and retaliation risks to spiralling out of control. An immediate ceasefire across the region is needed.

The EU remains fully committed to contribute to avert a regional war.
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF)

Ден преди офанзивата Жозеп Борел свика изключителна неофициална среща на външните министри на страните членки на блока, на която да бъде разисквана реакцията на Европейския съюз на ескалиралото напрежение в Ливан.

Още реакции в Съединени американски щати

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин е разговарял с министъра на защитата Йоав Галант малко след ракетната офанзива на Иран против Израел, сподели по-рано представителят на Пентагона Пат Райдър по време на брифинг за медиите.

Остин удостовери още веднъж стоманения ангажимент на Съединени американски щати към защитата на Израел и акцентира, че Съединени американски щати остават в добра позиция в Близкия изток, с цел да пазят американските активи, както и да пазят Израел.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън подреди на американската войска да подкрепи защитата на Израел против ирански офанзиви и да смъкна ракети, ориентирани към Израел, заяви Times of Isrаel, базирайки се на Белия дом в часовете на удара.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР