Европейският съюз официално обяви, че заплахата на Русия да скъса

...
Европейският съюз официално обяви, че заплахата на Русия да скъса
Коментари Харесай

Брюксел официално: Не бойте се от Митрофанова, с вас сме!

Европейският съюз публично разгласи, че опасността на Русия да скъса дипломатическите връзки с България в отговор на решението й да експулсира 70 съветски дипломати е неоправдана.

Европейски Съюз съобщи, че дейностите на България са " в сходство с интернационалното право ", защото дипломатите от съветското посолство са работили в нарушаване на интернационалните контракти.

" Европейският съюз поддържа напълно и е взаимен с България при тези условия и ще следи от близко този въпрос ", се споделя в изказване на Европейски Съюз.

В изказване на представителя на дипломатическата работа на Европейски Съюз се споделя още, че
" Европейски Съюз показва страдание за неоправданата опасност от Руската федерация да приключи дипломатически връзки с България в отговор на нейното решение, което е напълно съобразено с интернационалното право, да отпрати 70 чиновници на съветското посолство, които са работили в нарушаване на Виенската спогодба за дипломатически връзки ".

Премиерът на България в оставка Кирил Петков в четвъртък към този момент прикани Русия да отдръпна своя дипломатически ултиматум, в който се насочва опасност за затваряне на съветското посолство и спиране на дипломатическите връзки, в случай че София не се откаже от експулсирането на дипломати.

Във вторник Петков разгласи, че 70 дипломати и чиновници на съветското посолство в България ще бъдат оповестени за персона-нон-грата и би трябвало да изоставен страната до 3 юни. Той разясни, че част от тях са правили несъвместима с дипломатическия им статут активност, а други би трябвало да изоставен, с цел да се изравни броят на представителите на дипломатическите институции в двете страни.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР