Европейският съюз одобри осмия пакет от санкции срещу Русия, след

...
Европейският съюз одобри осмия пакет от санкции срещу Русия, след
Коментари Харесай

Страните от ЕС се споразумяха за нови санкции срещу Русия

Европейският съюз утвърди осмия пакет от наказания против Русия, откакто посланиците на страните от Европейски Съюз се споразумяха за него, оповестява " Асошиейтед прес ".

Подробности за конкретиката на глобите на този стадий не са оповестени. Те ще бъдат оповестени в четвъртък. Очаква се обаче пакетът, който беше препоръчан предходната седмица от Европейската комисия, да включва възбрана за експорт и импорт на някои артикули, налагане на таван на цените на съветския нефт, както и разширение на листата от глобени съветски лица.

Мерките са в директен отговор на противозаконното анексиране от страна на Москва на четирите украински района, което президентът Владимир Путин официализира предходната седмица.

Ограничението на цените на петрола беше контрактувано първо от страните от Г-7 при започване на септември, само че с цел да стане дейно и използвано - то би трябвало да бъде въведено и в законодателството на Европейски Съюз. Планът на Г-7 е да забрани на своите застрахователни и корабни компании да дават услуги на съветски танкери, които продават нефт на цена, надвишаваща контрактуваната горна граница.

Стъпките надграждат към този момент невижданите европейски наказания против Русия вследствие на войната ѝ против Украйна. Досегашните ограничения на блока включват ограничавания върху съветската сила, забрани за финансови транзакции с съветски субекти.

Европейски Съюз към този момент възнамерява да забрани множеството съветски петролни артикули, което ще принуди Москва да понижи цените, с цел да откри нови клиенти. Страните производителки на нефт от ОПЕК се срещат в сряда, с цел да обсъдят намаляването на добива за повишение на цените на петрола, което би помогнало на Русия.

" Приветствам постигнатото през днешния ден от страните членки съглашение по осмия пакет от наказания. Действахме бързо и уверено. Никога няма да приемем подправените референдуми на Путин, нито каквато и да е анексия в Украйна. Решени сме да продължим да караме Кремъл да си заплаща ", написа ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Туитър.

I welcome the Member States’ agreement today on the 8th sanctions package.

We have moved quickly and decisively.

We will never accept Putin’s sham referenda nor any kind of annexation in Ukraine.

We are determined to continue making the Kremlin pay.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
Още по тематиката:
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР