Европейският съюз одобри нов пакет от санкции срещу Русия, който

...
Европейският съюз одобри нов пакет от санкции срещу Русия, който
Коментари Харесай

ЕС одобри нов пакет от санкции срещу Русия

Европейският съюз утвърди нов пакет от наказания против Русия, който по-специално включва възбрана за импорт на съветски диаманти в Европейски Съюз, се споделя в изказване на общността на Двадесет и седемте, съобщи Франс прес.

Европейските водачи, които се събраха на среща на върха в Брюксел, приветстваха приемането на този нов пакет, 12-ият след съветското навлизане в Украйна на 24 февруари 2022 година

Европейски Съюз също по този начин ще предприеме стъпки за възстановяване на успеваемостта на глобите против съветския нефт, добавя Българска телеграфна агенция. 

Москва е упрекната, че финансира част от войната си против Украйна с помощта на доходоносната търговия с диаманти, която й носи сред четири и пет милиарда $ годишно.

Забраната на Европейски Съюз ще обхване естествените и синтетични диаманти и бижута от януари, а съветските диаманти, шлифовани в други страни, от септември следващата година.

Белгия изрази своите запаси към тези наказания, утвърдени от страните от Г-7, и предложи решения, по-специално посредством система за следене, с цел да ги направи ефикасни, без да санкционира личната си промишленост с диаманти, процъфтяваща в северозападния й град Антверпен.

Европейски Съюз също по този начин се стреми да наложи по-добре глобите, ориентирани против съветския нефт. Западните страни взеха решение да забранят целия импорт на съветски нефт над цена, закрепена на 60 $ за барел.

Русия обаче съумя да заобиколи тази мярка, като създаде " нереален " флот от петролни танкери, а също и с помощта на помощта на Китай и Индия, означи неотдавна изследователката от фондация " Карнеги " Александра Прокопенко.

Двадесет и седемте също по този начин взеха решение да разширят тези петролни наказания, с цел да обзет втечнения газ, бутана и пропана, употребявани по-специално за отопление.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР