Европейският съюз одобри десети пакет ограничения срещу Русия.Заедно страните членки

...
Европейският съюз одобри десети пакет ограничения срещу Русия.Заедно страните членки
Коментари Харесай

Нови санкции срещу Русия на първата годишнина от войната в Украйна

Европейският съюз утвърди десети пакет ограничавания против Русия.

" Заедно страните членки постановиха най-мощните и широкообхватни наказания, с цел да оказват помощ на Украйна да завоюва войната ", съобщи шведското председателство. 

 

Лидерите на Г-7 насочиха предизвестие към всяка страна, подпомагаща войната на Русия в Украйна и разкриха набор от нови стопански наказания против Москва.

 

В съгласуваност с сътрудниците си Съединените щати оповестиха ограничавания против над 200 съветски лица и компании и нова военна помощ за Украйна.

 

Канада също заяви за наказания и даването на 4 танка " Леопард 2 " и муниции. 

 

По мотив годишнината от нахлуването на Русия украинският президент Володимир Зеленски насочи нови апели към съдружниците на фона на продължаващите сражения в южните и източните региони.

 

" Ако сътрудниците си спазят обещанията и крайните периоди, успеха ни чака сигурно. Ако всички си напишем домашното, можем да победим. "

 

Зеленски съобщи, че възнамерява да се срещне с китайския водач Си Цзинпин, само че не посочи по кое време. 

 

Полша заяви, че е изпратила на Международния углавен съд в Хага доказателства за съветски военни закононарушения в Украйна.

 

Министърът на правораздаването на Збигнев Жобро съобщи, че полски прокурори са разпитали 1700 очевидци и че Полша е първата страна, почнала сходно следствие.

Парламентарната асамблея на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) прикани за повече поддръжка за Украйна и наказателно гонене на закононарушенията, осъществени от Русия. 

 

Според " Уолстрийт джърнъл " най-големите европейски страни от НАТО предизвикват Украйна да намерения за мирни договаряния. Германия, Франция и Англия виждат усилването на връзките на алианса с Киев като тласък той да бъде уверен да стартира да договаря с Москва по-късно тази година, цитира американският ежедневник източници от държавните управления на трите страни.

 

Сега украинските управляващи отхвърлят да договарят с Русия, в случай че не се изтегли от всички окупирани територии - изискване, което тя отхвърля.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР