Европейският съюз очаква да предостави на Украйна 1 155 000

...
Европейският съюз очаква да предостави на Украйна 1 155 000
Коментари Харесай

Борел: Украинската армия ще получи над един милион снаряда до края на годината

Европейският съюз чака да даде на Украйна 1 155 000 артилерийски снаряда до края на годината поради нараствания потенциал на отбранителната промишленост на страните членки. Това сподели висшият представител на Европейски Съюз по въпросите за външната политика и политиката на сигурността Жозеп Борел по време на взаимен брифинг с премиера на Украйна Денис Шмигал в Киев, съобщи " Европейска истина ".
 
 Жозеп Борел Жозеп Борел Източник: EK
Борел уточни, че отбранителната промишленост на Европейски Съюз продължава да пораства, като към този момент може да се каже, че нейният потенциал се е нараснал с 40%. Освен това той съумя да даде съответна цифра във връзка с боеприпасите за Украйна, като упованията са до края на тази година да бъдат предоставени 1,155 милиона снаряда.
 

Ukraine remains our top priority

The €50billion Ukraine Facility will allow for sustainable financial EU support

We are finalising discussions on Ukraine Assistance Fund for more predictable military supplies

The war must be won to win the peace
↓https://t.co/tkL8zGH4jL
— Josep Borrell Fontelles (@JosepBorrellF) February 7, 2024

 
Обръщайки се към премиера Шмигал, ръководителят на европейската дипломация сподели, че Украйна би трябвало да продължи процеса на промени по пътя си към Европейски Съюз макар войната.
 
По-рано министърът на защитата на Естония Хано Певкур заяви, че на неофициална среща на 31 януари министрите на защитата на Европейски Съюз са се съгласили да изпълнят обещанието си да доставят на Украйна един милион артилерийски снаряда до края на тази година, напомня " Укринформ ".
 
Певкур посочи, че до края на март Украйна ще получи над 500 000 артилерийски снаряда, а до края на годината още над 1,1 милиона.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР