Европейският съюз очаква да предостави на Украйна 1 155 000

...
Европейският съюз очаква да предостави на Украйна 1 155 000
Коментари Харесай

Борел: Украйна ще получи над 1 млн. снаряда от ЕС до края на годината

Европейският съюз чака да даде на Украйна 1 155 000 артилерийски снаряда до края на годината поради нараствания потенциал на отбранителната промишленост на страните членки. Това сподели висшият представител на Европейски Съюз по въпросите за външната политика и политиката на сигурността по време на взаимен брифинг с премиера на Украйна Денис Шмигал в Киев, съобщи Укринформ.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12594
Борел уточни, че отбранителната промишленост на Европейски Съюз продължава да пораства, като към този момент може да се каже, че нейният потенциал се е нараснал с 40%. Освен това той съумя да даде съответна цифра във връзка с боеприпасите за Украйна, като упованията са до края на тази година да бъдат предоставени 1,155 милиона снаряда.

Обръщайки се към премиера Шмигал, ръководителят на европейската дипломация сподели, че Украйна би трябвало да продължи процеса на промени по пътя си към Европейски Съюз макар войната.

По-рано министърът на защитата на Естония Хано Певкур заяви, че на неофициална среща на 31 януари министрите на защитата на Европейски Съюз са се съгласили да изпълнят обещанието си да доставят на Украйна  един милион артилерийски снаряда до края на тази година, припомня Укринформ.

Певкур посочи, че до края на март Украйна ще получи над 500 000 артилерийски снаряда, а до края на годината още над 1,1 милиона, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР