Европейският съюз обяви, че Великобритания е поискала тримесечно отлагане при

...
Европейският съюз обяви, че Великобритания е поискала тримесечно отлагане при
Коментари Харесай

В търговския спор Великобритания иска от ЕС да отложи забраната на колбасите

Европейският съюз разгласи, че Англия е поискала тримесечно отсрочване при въвеждането на някои търговски инспекции след Брекзит, които предизвикват напрежение сред двете страни и неустойчивост в Северна Ирландия, оповестява " Асошиейтед прес ".

Европейската комисия посочи, че Англия е поискала отсрочване до 30 септември във връзка с разпоредбите, забраняващи охладени меса като салами от Англия, Шотландия и Уелс да отиват в Северна Ирландия. Регламентът би трябвало да влезе в действие в края на юни.

Европейски Съюз съобщи, че ще " направи оценка " на настояването. В изказване се споделя, че водещият отговорник на Европейски Съюз за Брекзит Марош Шефчович ще се опита да се срещне с английския си сътрудник Дейвид Фрост " допустимо най-скоро, с цел да разиска в детайли тази молба ".

Англия и Европейски Съюз са в спор поради комерсиалните договорености след Брекзит за Северна Ирландия, единствената част от Англия, която граничи с 27-членния блок.

Договорът за бракоразвод, контрактуван от двете страни, значи, че би трябвало да се правят митнически и гранични инспекции на някои артикули, движещи се сред Северна Ирландия и останалата част на Обединеното кралство. Регламентите имат за цел да запазят отворена граница на остров Ирландия, основен дирек на мира в Северна Ирландия развой.

Но те ядосаха английските юнионисти на Северна Ирландия, които настояват, че съставляват граница в Ирландско море и отслабват връзките с останалата част от Англия.

Англия едностранно забави осъществяването на някои от инспекциите, извличайки опасност от правосъдни дейности от Европейски Съюз. Премиерът Борис Джонсън допусна, че може също да отсрочи въвеждането на възбраната за саламите.

Англия упреква Европейски Съюз, че възприема " пуристически " метод към разпоредбите и предизвиква ненужна администрация за бизнеса.

Двете страни организираха договаряния в опит да разрешат разногласието, само че Фрост съобщи в сряда, че " нямаме огромен прогрес ".

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даже беше замесен в спора, пораждайки опасения по отношение на евентуалната опасност за мирното съглашение на Северна Ирландия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР