Европейският съюз обяви, че отпуска 25 милиона долара на Нигер,

...
Европейският съюз обяви, че отпуска 25 милиона долара на Нигер,
Коментари Харесай

ЕС предоставя помощ от 25 млн. евро за армията на Нигер с цел борба с тероризма

Европейският съюз разгласи, че отпуска 25 милиона $ на Нигер, с цел да укрепи въоръжените сили на страната за битка против терористичната опасност, заяви Франс прес.

Средствата са предоставени от Европейският механизъм за поддръжка на мира, който обезпечава военна поддръжка на непознати страни със средства на страните членки на Европейски Съюз.

Целта на тази помощ е " да се подсилят опциите и устойчивостта на въоръжените сили на Нигер, с цел да им се разреши да пазят териториалната целокупност и суверенитета на страната и да защищават по-добре мирното население от засилващата се терористична опасност ", съгласно изказване на Съвета на Европейски Съюз.

Нигер стана главен сътрудник в региона на Сахел за Франция, чиято войска беше изтеглена от Мали по искане на хунтата след деветгодишно наличие в страната.

" Нигер играе значима роля в самодейностите, целящи да поддържат мира и развиването в Сахел ", акцентира Съветът.

Помощта беше поискана от управляващите на страната през март. С нея ще се финансира " основаването на център за образование на техници от въоръжените сили в региона на логистичната поддръжка и построяването на предна оперативна база за понижаване на уязвимостта на въоръжените сили в района Тилабери ", добавя той.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР