Европейският съюз обяви, че е постигнато споразумение за създаване на

...
Европейският съюз обяви, че е постигнато споразумение за създаване на
Коментари Харесай

ЕС постигна споразумение за своя първи фонд за отбрана

Европейският съюз разгласи, че е реализирано съглашение за основаване на първия общностен фонд за подкрепяне на проучванията и развиването в региона на защитата, заяви Българска телеграфна агенция.

Европейският фонд за защита ще включва към 7,95 милиарда евро за интервала 2021-2027 година

Близо една трета от парите ще бъдат употребявани за проучвателен планове, а останалите - за насърчаване на отбранителните технологии. Споразумението въпреки всичко би трябвало да бъде утвърдено от страните членки и Европейския парламент, а това ще зависи от окончателното приемане на дълготрайния бюджет на общността.

Лидерите от Европейски Съюз реализираха политическо съглашение за бюджета предходната седмица, тъй че този ход евентуално ще бъде условност. Германската министърка на защитата Анегрет Крамп-Каренбауер, чиято страна е ротационен ръководител на Евросъюза, сподели, че фондът "ще ускори способността на Европейски Съюз да пази своите жители и ще го направи по-силен международен състезател ".

Първоначално за фонда бяха планувани към 13 милиарда евро, само че пандемията от ковид наложи смяна в целите и целият бюджет на Европейски Съюз беше изменен, с цел да се помогне за финансиране на възобновяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР