Европейският съюз обвини днес руските власти в извършване на кибератака

...
Европейският съюз обвини днес руските власти в извършване на кибератака
Коментари Харесай

EС обвини Русия в кибератака час преди старта на войната

Европейският съюз упрекна през днешния ден съветските управляващи в осъществяване на хакерска атака против мрежа от спътници към час преди началото на нашествието в Украйна за да разчисти пътя си за нахлуването, съобщи Агенция Франс Прес.

За първи път Европейски Съюз публично упреква Русия в осъществяване на хакерска атака, съобщи Жозеп Борел, висш представител по въпросите на външните работи и политиката на сигурност.

" Европейският съюз и неговите страни членки, дружно с интернационалните сътрудници, изрично осъждат злонамерените кибердейности, осъществени от Руската федерация против Украйна, и чиято цел бе мрежата от спътници KA-SAT, оперирана от " Виасат " (Viasa), се показва в изказването на Европейски Съюз.

" Кибератаката бе осъществена един час преди съветската непредизвикана и неоправдана инвазия в Украйна на 24 февруари 2022 година за улеснение на военната експанзия. "

В известието се показва, че офанзивата е провокирала доста комплициране " измежду обществени управляващи, бизнеси и консуматори в Украйна, като е засегнала и няколко членки на Европейски Съюз ".

Борел означи, че по-рано Европейски Съюз е казвал единствено, че хакерските атаки идват от територията на Русия, на в този момент има задоволително доказателства, с цел да бъдат приписани на съветската страна.

Европейски снабдители обгърнаха през март, че хакерска офанзива е изключила интернета на хиляди клиенти на американския сателитен оператор " Виасат " в Германия, Франция, Унгария, Гърция, Италия и Полша.

ТЕМА преди 3 часа 366 преди 17 часа 1309 преди 17 часа 2859
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР