Европейският съюз обвини Беларус в сряда, че организира хибридна атака“,

...
Европейският съюз обвини Беларус в сряда, че организира хибридна атака“,
Коментари Харесай

НАТО и Русия се включват в мигрантската криза между Беларус и Полша

Европейският съюз упрекна Беларус в сряда, че провежда „ хибридна офанзива “, като насочва мигранти през границата с Полша. По този метод Европейски Съюз си проправя пътя за разширени наказания против Минск. В възходящата рецесия може да бъдат включени НАТО и Русия, оповестява France 24.

Русия предприе непредвиден ход, като изпрати два стратегически бомбардировача с нуклеарна дарба да патрулират въздушното пространство на Беларус в проява на поддръжка за своя непосредствен съдружник. Полша осведоми съдружниците си от НАТО на среща при закрити порти и те също дадоха обещание поддръжката си.

Властите във Варшава оповестиха, че в последните дни е имало голям брой опити мигранти от Близкия изток, Афганистан и Африка да обхванат в Полша без позволение. Затова границата ще бъде подсилена с спомагателна защита.

Европейски Съюз, който неведнъж глоби Беларус за нарушавания на човешките права, упреква Минск, че примамва мигранти от раздрани от войни и небогати страни и след това ги принуждава да преминат в Полша, за да се опита да сее насилствен безпорядък по източния фланг на блока. 

„ Изправени сме пред брутална хибридна офанзива. Беларус изостря бедствието на мигрантите по безсрамен и фрапантен метод “, сподели ръководителят на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел. 

27-те посланици от Европейски Съюз се съгласиха, че това съставлява правно съображение за по-нататъшни наказания, които могат да дойдат още идната седмица и да бъдат ориентирани срещу около 30 физически и юридически лица, в това число министърът на външните работи на Беларус и националната самолетна компания. 

„ Много бързо при започване на идната седмица ще има разширение на глобите против Беларус “, сподели ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред кореспонденти след среща с президента на Съединени американски щати Джо Байдън във Вашингтон. 

„ Ще разгледаме опцията за санкциониране на тези самолетни компании, които улесняват трафика на хора към Минск и по-късно към границата сред Европейски Съюз и Беларус “, добави тя. 

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън  каза, че Вашингтон ще продължи да оказва напън върху президента на Беларус Александър Лукашенко „ до момента в който режимът отхвърля да съблюдава своите интернационалните отговорности или задължения, до момента в който подкопава мира и сигурността в Европа посредством своите дейности и до момента в който продължава да репресира и малтретирайте хората... "  

Лукашенко и съветският президент Владимир Путин от своя страна трансферират виновността върху Европейски Съюз. 

Кремъл упрекна Европа, че не съумява да извърши личните си филантропични идеали и се пробва да „ удуши “ Беларус с проекти за затваряне на част от границата. Москва сподели, че е недопустимо Европейски Съюз да постанова наказания на Беларус поради рецесията. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР