Европейският съюз обсъжда още санкции срещу Русия, съобщи днес говорител

...
Европейският съюз обсъжда още санкции срещу Русия, съобщи днес говорител
Коментари Харесай

„Путин иска да задълбочи кризата“. ЕС обмисля нови санкции срещу Русия

Европейският съюз разисква още наказания против Русия, заяви през днешния ден представител на Европейската комисия на конференция в отговор на въпрос, обвързван с последните дейности и изказвания на Москва.

„ Обсъжда се европейски отговор на продължаващата експанзия – на осъществените военни закононарушения и всеобщи убийства в Украйна, предстоящите „ референдуми “, оповестената частична готовност. Тези дейности ще имат последствия “, добави той, представен от Българска телеграфна агенция.

„ Обсъждаме даването на спомагателна военна помощ за Украйна “, заяви представителят. „ Европейски Съюз не е във война с Русия, а поддържа основателната борба на Украйна да отбрани народа и земите си. Каквито и да бъдат резултатите от „ референдумите “, тези земи остават част от Украйна и украинската страна е в правото си да предприеме всичко належащо в границите на интернационалното право, с цел да възвърне контрола си над тези земи “, уточни представителят.

По неговите думи днешното изказване на съветския президент Владимир Путин дава следващото доказателство, че Кремъл не се интересува от мир, а от задълбочаване на войната. „ Това е знак за обезсърчение от хода на войната до момента. Ясен знак към интернационалната общественост, изключително в седмицата на съвещанията в Организация на обединените нации, че Путин се интересува от продължение на войната с всички негативни последствия за света. Путин желае не да способства за решения, а да задълбочи рецесията. Това има отблясъци и върху съветското население. Войната е против главните правила на интернационалната общественост и всъщност против всяка миролюбива страна, която поддържа правилото на интернационалното право и устава на Организация на обединените нации “, заключи представителят.

Попитан за въздействието на проруските партии в Европейски Съюз и в частност за изборите, които предстоят в България, представителят означи, че Европейски Съюз е съюз на демократични страни, които на основата на европейските контракти провеждат демократичния живот и изборите. „ Европейска комисия няма желание да се меси в демократичния живот на европейските страни “, добави той. „ Правим всичко по силите си, с цел да може европейците да получават достоверна информация и да бъдат добре осведомени с провокациите, пред които сме изправени. Вярваме, че тази информация ще бъде взета поради от жителите, когато гласоподават “, съобщи представителят.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР