Европейският съюз обмисля нови персонални санкции срещу руски граждани заради

...
Европейският съюз обмисля нови персонални санкции срещу руски граждани заради
Коментари Харесай

ЕС обмисля нови санкции срещу руски граждани заради кризата в Украйна

Европейският съюз обмисля нови лични наказания против съветски жители поради рецесията в Украйна. Това удостовери през днешния ден висшият представител по въпросите на външната политика и сигурността Федерика Могерини след съвещание на министрите на външните работи от Европейски Съюз в Брюксел.

 © БГНЕС
Според Могерини няма деескалация на напрежението сред Украйна и Русия и по тази причина в страните от Европейски Съюз има политическа единодушие за налагането на пакет от нови наказания. Подробностите ще бъдат оповестени през идващите дни.

Санкциите ще бъдат лични и ще бъдат наложени на няколко съветски жители, свързани с случаите в Азовско море през ноември предходната година, когато съветската брегова защита задържа три украински кораба и арестува екипажите им.

На руснаците ще бъде неразрешено да влизат на територията на Европейски Съюз и активите им в Европа ще бъдат замразени.

След анексирането на Крим от Русия през 2014 година Европейски Съюз наложи наказания на 164 руснаци и украинци, измежду които няколко доближени на съветския президент Владимир Путин.

Министрите на външните работи от Европейски Съюз разискаха през днешния ден и обстановката във Венецуела. Техническа задача от Брюксел отпътува тази седмица за Каракас в опит да посредничи за решение на спора.

Същевременно евродепутати от Европейската национална партия, които не бяха позволени предходната седмица в страната, приканиха през днешния ден Могерини да приключи контактите си с държавното управление на Николас Мадуро. Евродепутатите желаеха и наказания против венецуелски политици.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР