Европейският съюз няма нужда от руската ваксина Спутник V“, обяви

...
Европейският съюз няма нужда от руската ваксина Спутник V“, обяви
Коментари Харесай

Еврокомисар: ЕС няма нужда от Спутник V |

Европейският съюз няма потребност от съветската ваксина „ Спутник V “, разгласи в изявление за френския канал TF1 еврокомисарят за вътрешния пазар Тиери Бретон, който управлява работната група на Европейската комисия за увеличение на потенциала за производството на ваксини в Евросъюза.

Според Бретон изцяло допустимо е на Стария континент да бъде реализиран групов имунитет до Деня на рухването на Бастилията - 14 юли, когато е и националният празник на Франция.

" Ваксините идват ", разгласи още той. Между 300 милиона и 350 милиона ваксини ще бъдат доставени до юни в съюза, който към този момент разполага с 55 заводи за производството им.

" Руснаците имат проблеми с производството и в случай че им потрябва помощ, ще приказваме за това през втората половина на годината ", добави френският еврокомисар.

Изказването на Бретон провокира ответна реакция от Москва. Производителите на съветската ваксина го упрекнаха в преднамереност.

„ Уважаеми комисар Бретон, европейците желаят избор на безвредни и ефикасни ваксини, които вие до момента се провалихте да доставите “, написаха от Руския фонд за директни вложения в туитър.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР