Европейският съюз няма да стане зависим от руския газ. Това

...
Европейският съюз няма да стане зависим от руския газ. Това
Коментари Харесай

Меркел: ЕС няма да стане зависим от руския газ


Европейският съюз няма да стане подвластен от съветския газ. Това е декларирала след днешната среща със страните от Вишеградската четворка канцлерът на Германия Ангела Меркел, оповестява организация Bloomberg. “Меркел сподели, че Европейски Съюз няма да зависи от съветските газови запаси “, написа организацията. Меркел е коментирала в тази връзка газопроводът „ Северен поток 2 “.

Както излиза наяве от информацията, канцлерът на Германия е декларирала, че заради нуждата от диверсификация на енергийни запаси Германия ще построи терминал за полутечен природен газ и, че Берлин при никакви условия не желае да е подвластен от Русия. „ Дори и по време на „ студената война “ Русия бе източник на газ, тя и ще остане, само че без ние да се отхвърляме от енергийната си самостоятелност “ е споделила Меркел.

Според нея, без значение, че Русия, както и преди ще е снабдител на енергийни запаси за Европа, Украйна би трябвало да остане транзитьор на газ. По думите на Меркел, по време на диалога с съветския президент Путин тя е траяла да упорства за опазване на статута на Украйна. „ Аз още веднъж и още веднъж ще не отстъпвам гледната си точка пред президента Путин “ е споделила тя.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР