Европейският съюз няма да може да избегне налагането на санкции

...
Европейският съюз няма да може да избегне налагането на санкции
Коментари Харесай

Хайко Маас: Ако ОЗХО потвърди резултатите на Навални, санкциите срещу Русия са неизбежни

Европейският съюз няма да може да избегне налагането на наказания против Русия, в случай че специалистите от Организацията за възбрана на химическото оръжие (ОЗХО) потвърдят резултатите от проучванията на Алексей Навални, извършени от лаборатории в Германия, Франция и Швеция. Това сподели немският външен министър Хайко Маас в изявление, оповестено в новинарския портал t-online, представен от TACC.

" Германия е предала случая за следствие на виновната интернационална Организация за възбрана на химическото оръжие. Ако резултатите от немската, шведската и френската лаборатории бъдат доказани, ще има явен отговор от Европейски Съюз ", сподели той.

" Убеден съм, че тогава глобите към този момент няма да бъдат заобиколени ", добави Маас, само че не сподели какви ще са ограниченията.

" Ние, страните в Европейски Съюз, ще решим това дружно. Санкциите постоянно би трябвало да бъдат целенасочени и пропорционални ", сподели министърът.

" Такова съществено нарушаване на Конвенцията за химическо оръжие обаче не може да остане без отговор. В Европа сме единомислещи по този въпрос ", сподели още Маас.

Говорейки за опцията за прекъсване на осъществяването на плана " Северен поток 2 ", той означи, че " е належащо деликатно да се обмисли " реакцията по " Случая Навални ". " Повече от 100 европейски компании вземат участие в построяването на тръбопровода, половината от тях са немски. Ако строителството бъде спряно, доста европейски служащи ще пострадат ", сподели Маас.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР