Европейският съюз не възнамерява да преразглежда споразумението за условията на

...
Европейският съюз не възнамерява да преразглежда споразумението за условията на
Коментари Харесай

ЕС бързо отряза мераците на Джонсън за нова сделка за Brexit

Европейският съюз не има намерение да преразглежда съглашението за изискванията на Brexit, което беше реализирано от държавното управление на Тереза Мей. Това заяви телевизия Sky News, разкривайки детайлности от телефонния диалог сред ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и новия английски министър председател Борис Джонсън.
Според официалното съобщение на Европейска комисия, с което малкия екран разполага, Юнкер е " удостоверил позицията на Европейски Съюз, че съглашението за излизане е най-хубавата и единствената допустима договорка ", акцентирайки че Европейски Съюз е " подготвен да си сътрудничи с Англия, с цел да промени политическата декларация за бъдещите връзки ".
Председателят на Европейска комисия също по този начин е поздравил Джонсън с встъпването му в служба като началник на английското държавно управление. " Те са си разменили номерата на мобилните телефони и са се договорили да поддържат контакт. Юнкер е припомнил, че Европейска комисия ще остане налична през идващите седмици, в случай че Обединеното кралство пожелае да организира договаряния и да отбелязя своята позиция по-подробно ", се споделя в официалното съобщение.
Джонсън е споделил на Юнкер, че защитната мярка за ирландската граница би трябвало да бъде отстранена, с цел да се избегне Brexit без договорка. Британският министър председател е уведомил ръководителя на Европейска комисия, че съглашението за отдръпване, реализирано сред предшественика му Тереза Мей и Европейски Съюз, няма да премине през Народното събрание в настоящия му тип, заяви представител на Джонсън, представен от Reuters.
По-рано през днешния ден основният договарящ на Европейски Съюз за Brexit Мишел Барние назова неприемливи настояванията на Джонсън за унищожаване на защитната мярка. Той предизвести, че Европейски Съюз е квалифициран за овакантяване на Англия без договорка, въпреки да не харесва сходен вид.
Джонсън победи в конкуренцията за водач на Консервативната партия и застана отпред на държавното управление през вчерашния ден, откакто Мей подаде оставка. Тя разгласи, че ще се отдръпна още на 24 май, откакто не съумя да реализира излизането на Англия от Евросъюза. Това нейно решение беше предшествано от три несполучливи опита да получи поддръжка в Народното събрание за съглашението за Brexit.
В резултат на дейностите на Народното събрание беше провален в началото плануваната дата за напускането на Европейски Съюз – 29 март 2019 година Брюксел се съгласи да отсрочи Brexit за 31 октомври. Джонсън даде обещание в първата си тирада след назначението си за министър председател, че Англия ще напусне общността на 31 октомври без значение дали ще има договорка или не. Той също по този начин изиска преразглеждане на съглашението за Brexit.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР