Европейският съюз не трябва да пренебрегва страните от Западните Балкани,

...
Европейският съюз не трябва да пренебрегва страните от Западните Балкани,
Коментари Харесай

Пендаровски в Берлин: Западните Балкани заслужават да бъдат част от ЕС

Европейският съюз не би трябвало да подценява страните от Западните Балкани, тъй като хората, които живеят там, заслужават по-добри условия за живот и по-висок витален стандарт, съобщи президентът на Северна Македония Стево Пендаровски на конференцията " Балкански разговор " в Берлин, заяви МИА.

Черна гора и Сърбия водят договаряния от години, а Северна Македония и Албания чакат да стартират договаряния, до момента в който никой даже не загатва Босна и Херцеговина и Косово, съобщи Пендаровски на полемика за стъпките след неизпълненото заричане за разширение на Европейски Съюз.

Поради това хората в района стартират постепенно да губят вяра, че в миналото ще усетят изгодите от участието в Европейски Съюз, сподели Пендаровски, представен от Българска телеграфна агенция.

Те считат, че страните от Западните Балкани ще се окажат в същата позиция като Турция, означи македонският президент. Северна Македония, акцентира Пендаровски, се нуждае от Европейски Съюз освен с цел да обезпечи достъп до общия пазар, само че също и за реализиране на политически и демократични полезности, практикувани в членките на Европейски Съюз. Тези полезности, за жалост, към момента не са на приемливо равнище в Северна Македония и другите страни от Западните Балкани, сподели Пендаровски.

Във връзка с разговора сред Сърбия и Косово, президентът Пендровски акцентира, че чака въпросът да бъде решен с дейното присъединяване на нашите западни другари, Съединени американски щати и Европейски Съюз, се споделя в известието. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР