Eвропейският съюз не трябва да обръща гръб на Турция, а

...
Eвропейският съюз не трябва да обръща гръб на Турция, а
Коментари Харесай

Борисов пред Анадолската агенция: ЕС да не обръща гръб на Турция

Eвропейският съюз не би трябвало да обръща тил на Турция, а вместо това да възвърне дипломацията и положителните връзки, с цел да бъде възвърнато доверието. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов в изявление за турската осведомителна организация Anadolu Agency в навечерието на визитата си в Истанбул във връзка откриването на църквата „ Свети Стефан ".

По отношение на договарянията сред Турция и Европейски Съюз българският министър председател загатна, че издигането на крайнодесните партии в Европа е една от аргументите за забавянето на преговорния развой. „ Смятам, че съглашението за бежанците с Турция върви доста добре ", акцентира Борисов, като похвали напъните на Турция в битката против противозаконната миграция.

„ Миграцията към нас публично падна до нула. Нашата гранична полиция и бреговата защита правят чудесна работа с турските сътрудници ", увери той.

Тъй като бе първият европейски политик, който изрече поддръжка към Ердоган след така наречен опит за държавен прелом от 15 юли 2016 година, Борисов изясни: „ Изземването на властта от държавното управление посредством ориентиране към цивилни жители на изтребители F16 и военни хеликоптери, не може да бъде признато, по тази причина поддържах президента Ердоган. "

Припомняйки, че бе първият европейски политик, който изрече поддръжка към Ердоган след опита за държавен прелом от 15 юли 2016 година, Борисов разяснява, че пучът е имал за цел освен свалянето на турския президент, само че и убийството му.

„ Изземването на властта от държавното управление посредством ориентиране към цивилни жители на изтребители F-16 и военни хеликоптери, не може да бъде признато, по тази причина поддържах президента Ердоган ", означи Борисов.

Говорейки за двустранните връзки сред София и Анкара, Борисов съобщи, че приветства всички начинания на турския бизнес бранш. Съгласно думите му, изискванията за турските вложители в България са се подобрили посредством подновяването на железопътните линии, свързващи България и Турция.

„ Влаковете ще могат да пътуват със скорост от 180 километра в час. Създаваме благоприятни условия за развиване на зоната, както и за превозване на артикули ", съобщи министър-председателят.

Утре той ще се види с турския президент Реджеп Ердоган на откриването след ремонта на желязната църквата „ Свети Стефан " в Истанбул. Борисов акцентира, че възобновяване на българската черква е доказателство за това, че може да има другарство, взаимно съгласие и благосклонност сред мюсюлманските и християнските страни.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР