Европейският съюз не е доволен от днешната реч на премиера

...
Европейският съюз не е доволен от днешната реч на премиера
Коментари Харесай

ЕС не е доволен от речта на Мей

Европейският съюз не е удовлетворен от днешната тирада на премиера на Англия Тереза Мей за Брекзит.

По-рано Мей предизвести, че Брекзит може в никакъв случай да не се случи, в случай че английските депутати отхвърлят съглашението й, а също по този начин може да докара до втори референдум.

През тази седмица Лондон и Брюксел продължиха диалозите, само че към момента не могат да реализират съглашение за използването на защитния механизъм за отбягване на " твърда " граница сред Северна Ирландия и Ирландия. Очаква се договарянията да продължат и през уикенда.

Би Би Си оповестява за бърборене от страна на Европейски Съюз през днешния ден, откакто Мей явно се пробва да хвърли виновността върху Брюксел, в случай че процесът се провали.

" Англия гласоподава за излизане. Госпожа Мей показа спорни параметри на Брекзит: напущат митническия съюз, само че оставят отворена границата на остров Ирландия, без инспекции в Ирландско море, само че безпрепятствена търговия с Европейски Съюз. Невъзможно! Как Европейският съюз е отговорен? ", разяснява посланик от Европейски Съюз.

Тази вечер се чака министър председателят на Холандия Марк Рюте да организира телефонен диалог с Мей. Това в Брюксел се дефинира не като неприятен знак, а като " симптом на обезсърчение ".

В същото време основният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние повтори: " Ние оставаме обединени. Не сме заинтригувани от играта на обвинявания, интересуваме се от резултата. Продължаваме да работим ".

" Ако тя желае да изпрати обръщение на Европейски Съюз, за какво е в Гримзби ", попита различен европейски посланик.

Междувременно Рюте разяснява, че е комплициран от настояването на Мей Европейски Съюз още един път да се опита да подписа договорка с Лондон, която може да бъде прокарана през Камарата на общините.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР