Европейският съюз направи първите плащания на държавите-членки по своя план

...
Европейският съюз направи първите плащания на държавите-членки по своя план
Коментари Харесай

ЕС започна изплащанията от фонда „Следващо поколение ЕС“

Европейският съюз направи първите заплащания на държавите-членки по своя проект за възобновяване след ковид, възлизащ на 800 милиарда евро, заяви Агенция Франс Прес.

Първите заплащания от обединявания фонд " Следващо потомство Европейски Съюз " бяха 770 милиона евро за Белгия, 12,1 милиона за Люксембург и 2,2 милиарда евро за Португалия, заяви Европейската комисия.

Тези заплащания са предопределени за финансиране на основни промени и вложения, като слагат основите държавите-членки да получат и останалата част от.

Първоначално фондът беше разгласен като проект от 750 милиарда евро, само че това беше изчислено по цени от 2018 година Сега комисията пресмята, че в цените за 2021 година сумата възлиза на 806,9 милиарда евро.

Всички 27 държави-членки като се изключи две са показали проекти за разноски. От тях 16 са дефинитивно утвърдени, а по седем не престават оценките.

Двете страни, които занапред ще показват своите проекти, са България и Нидерландия.

Следващият краен период да го създадат е средата на 2022 година

Полша и Унгария, чиито проекти към момента се претеглят, са в спор с Брюксел поради правата на ЛГБТ и върховенството на закона.

Говорителят на Европейската комисия Ариана Подеста съобщи, че редът, по който държавите-членки получават първите си заплащания, ще зависи от скоростта, с която националните държавни управления могат да обработват своите съглашения.

" За някои държави-членки това е въпрос на дни, за други може да отнеме повече време ", означи Подеста.

Белгия ще получи общо 5,9 милиарда евро безплатни средства, а Люксембург 97 милиона. Разпределението на Португалия е 16,6 милиарда: 13,9 милиарда безплатни средства и 2,7 милиарда заеми.

Огромният проект беше изкован преди година в маратон и постоянно напрегнати диалози сред държавните управления на държавите-членки.

Всички бяха единомислещи, че Европа би трябвало ускори помощта за възобновяване на стопанската система след опустошенията от пандемията от COVID-19, само че по този начин наречените „ спестовни “ от Северна Европа в началото не бяха склонни да разрешат Европейски Съюз като общественост да взима общи заеми.

Още от ЕВРОПА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР