Европейският съюз напомня стар шампион по бокс, който показва шампионския

...
Европейският съюз напомня стар шампион по бокс, който показва шампионския
Коментари Харесай

Орбан: ЕС е като стар шампион по бокс, който се страхува да излезе на ринга

Европейският съюз припомня остарял първенец по бокс, който демонстрира шампионския си пояс пред всички, само че отхвърля да излезе на кръга. Такава оценка за обединяването на европейските страни даде унгарският министър председател Виктор Орбан в тирада пред Свободния университет и летен студентски лагер в румънския Байле Туснад (окръг Харгита) в Трансилвания, съобщи ТАСС.

Европейският съюз в този момент се е трансформирал в " богата, само че слаба " общественост от 27 страни, които са обзети от безпокойствие и се опасяват от конкуренция с други международни центрове на власт, съобщи Орбан.

" Такава е действителността ", сподели Орбан и добави, че в Европейски Съюз има боязън и възприятие за изолираност. " Европейски Съюз е като застаряващ първенец по бокс, който демонстрира шампионския си пояс, само че към този момент не желае да излезе на кръга. Всичко това докара до икономическа, политическа и културна изолираност, като в някакво гето “, акцентира Орбан, чиято тирада беше излъчена от унгарския ефирен канал М1.

Унгарският премиер обясни тези настроения с обстоятелството, че Европейски Съюз вижда към себе си " един комплициран свят, остарели обиди, доста гладни усти, които би трябвало да бъдат нахранени, и в това време прекалено ползване ".

Според Орбан Европейски Съюз ще бъде изправен пред огромни компликации и го чакат мрачни вероятности. Той напомни прогнозите на МВФ, съгласно които до 2030 година Италия и Франция ще изгубят местата си в топ 10 на стопански развитите страни в света, а Германия ще се реалокира от четвърто на десето място. 

Правителственият началник съвсем не загатна спора в Украйна в речта си, като означи единствено, че след пандемията на коронавируса той, „ като астероид от небето “ е блъснал европейската стопанска система и ѝ е нанесъл сериозни вреди. Говорейки за икономическите проблеми, Орбан направи малко отклоняване от тематиката и сподели, че „ огромните европейски компании не желаят да напущат Русия “. Той уточни, че от 1400 такива компании единствено 8,5% са напуснали Русия. Останалите задгранични компании са платили налози в размер на 3,5 милиарда $ в Русия предходната година.„ В светлината на тази атака, която украинците подхващат против дребната унгарска банка OTP, тя не е нищо друго с изключение на унгарофобия и ние би трябвало да я отхвърлим “, акцентира Орбан.

Будапеща от дълго време упорства Киев да отстрани OTP от черния лист и предлага на водачите на страните от Европейски Съюз да окажат напън върху украинските управляващи в това отношение. На 4 май Националната организация за попречване на корупцията на Украйна уточни унгарската банкова група OTP като „ интернационален спонсор на войната “, защото продължава да работи в Русия.

Инфо: ТАСС

Следвайте " Гласове " в Телеграм

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР