Европейският съюз наложи санкции на девет лица, сред които двама

...
Европейският съюз наложи санкции на девет лица, сред които двама
Коментари Харесай

ЕС санкционира двама руски командири, допускали изнасилвания в Украйна

Европейският съюз наложи наказания на девет лица, измежду които двама съветски командири, забъркани във войната в Украйна, и три организации, които блокът счита за виновни за полово принуждение и други нарушавания на правата на дамите , оповестява " Ройтерс ".

Това е първият път, в който Европейски Съюз издава пакет от наказания, ориентиран към причинителите на полово принуждение , употребявайки пълномощията, въведени през 2020 година, за наказване на нарушителите на човешките права.

Под ударите на глобите попадат също двама полицейски чиновници в Москва, двама талибански чиновници и други в Мианмар и Южен Судан. В листата е включен и иранският затвор за дами " Карчак ".

Всички глобени ще станат ясни след публикуването на черния лист в формалния вестник на блока по-късно денем, в навечерието на Международния ден на дамата.
 Украйна стартира първо дело против съветски боец за обезчестяване
Украйна стартира първо дело против съветски боец за обезчестяване

32-годишният мъж ще бъде съден задочно

" Чрез налагането на тези наказания изпращаме ясно обръщение към причинителите, че няма да им се размине за осъществените закононарушения. Тези ужасяващи, безчовечен дейности имат последици. Това е и обръщение към жертвите: Европейски Съюз ще ви поддържа, където и да сте по света ", съобщи нидерландският външен министър Вопке Хоекстра.

Мерките включват заледяване на всевъзможни активи, които целевите лица и организации държат в Европейски Съюз, както и възбрана за пътешестване в границите на общността. На фирмите в Европейски Съюз е неразрешено да дават услуги на глобените физически и юридически лица.

Имената на глобените съветски командири са Николай Кузнецов и Рамил Ибатулин .

Посочва се, че Кузнецов " е бил част от противозаконното навлизане на Русия в Украйна и членове на неговия отряд систематично са взели участие в актове на полово принуждение и обезчестяване в Украйна през март/април 2022 година ".

Съгласно документа на Европейски Съюз Ибатулин пък е ръководел дивизия, чиито членове " направиха актове на полово и учредено на пола принуждение против украинското цивилно население ".
 Европейски Съюз постанова още наказания на Иран
Европейски Съюз постанова още наказания на Иран

Заради репресиите против протестиращи
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР