Европейският съюз може да включи Турция в черен списък с

...
Европейският съюз може да включи Турция в черен списък с
Коментари Харесай

ЕС може да включи Турция в черен списък с офшорките

Европейският съюз може да включи Турция в черен лист с офшорните зони през идващия месец, оповестява " Блумбърг ".

Подобен ход от страна на Брюксел може в допълнение да утежни връзките сред Анкара и най-големия търговски блок в света.

Работна група на Европейски Съюз, която имаше задача да ревизира " юрисдикции, които не сътрудничат за данъчни цели ", е заключила, че уговорките на Турция що се отнася до данъчната бистрота и офшорните зони досега " не са приемливи ", разкриха източници, осведомени с конфиденциалните документи.

Така наречената Група " Кодекс за държание " (Данъчно облагане на предприятия) може да предложи на финансовите министри на Европейски Съюз на 5 декември да включат страни в черен лист, които не сътрудничат.

Докато страните членки на Европейски Съюз обаче са разединени по въпроса дали би трябвало да се постановат финансови наказания на несътрудничещи юрисдикции, репутацията на Турция може да бъде наранена, в случай че бъде включена в сходен лист и даже да окаже напън върху фирмите от Европейски Съюз да спрат вложенията.

Няколко страни, в това число Франция, поддържат наказателни ограничения, в това число прекъсване на интернационална финансова поддръжка. Все още не е взето решение по този внимателен въпрос.

Посланиците на страните членки на Европейски Съюз ще обсъдят черния лист преди срещата на финансовите министри при започване на декември. Според " Блумбърг " в листата могат да бъдат включени 36 страни, в това число Сърбия, Армения, Острови Кук, Маршаловите острови, Панама и Тунис.

На седем карибски страни им е дадена пролонгация до февруари поради естествените бедствия през последните месеци.

Общо 92 юрисдикции са проверявани. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР