Европейският съюз може да спре всяка финансова помощ за Нигер,

...
Европейският съюз може да спре всяка финансова помощ за Нигер,
Коментари Харесай

Борел: ЕС може да спре всяка финансова помощ за Нигер

Европейският съюз може да спре всяка финансова помощ за Нигер, в случай че конституционният ред в страната бъде нарушен. Това написа в Twitter висшият представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел.

„ Всяко нарушаване на конституционния ред ще има последствия за съдействието сред Европейски Съюз и Нигер, в това число неотложно прекъсване на цялата бюджетна поддръжка “, сподели още Борел.

„ Европейски Съюз осъжда най-категорично преврата в Нигер. Събитията от последните дни съставляват сериозна опасност за стабилността и демокрацията в Нигер “, добави Борел.

По-рано беше обявено, че военачалник Абдурахман Чиани, говорейки по националната телевизия на Нигер от името на военните, направили преврата, се разгласи за ръководител на Националния съвет за избавление на родината. Чиани, който преди този момент беше, съгласно Агенция Франс Прес, шеф на президентската защита, съобщи в ефир, че " протестът е породен от влошаващата се обстановка със сигурността в страната ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР