Европейският съюз може да повтори съдбата на империите, които се

...
Европейският съюз може да повтори съдбата на империите, които се
Коментари Харесай

Блумбърг: ЕС може да повтори съдбата на Австро-Унгария

Европейският съюз може да повтори ориста на империите, които се разпаднаха след края на Първата международна война /1914-1918 г./, предизвестява организация „ Блумбърг “.

„ През ноември 1918 година европейските империи се договориха да сложат завършек на международния спор, опустошил континента и покосил цяло потомство. Впоследствие картата на Европа беше прекроена, родиха се самостоятелните страни. Век по-късно континентът се бори за своето бъдеще в границите на обединен политически организъм с общи полезности, подбудени от кървавите уроци от двете международни войни “, написа организацията.

„ Блумбърг “ съпоставя днешното опълчване сред националистите, които слагат под подозрение целесъобразността на Европейски Съюз, и последователите на интеграцията с историческата обстановка, която е зародила след Първата международна война и в последна сметка е довела до Втората. Френският президент Еманюел Макрон се пробва да отбрани Европейски Съюз, само че неговите апели за основаването на „ напредничав съюз “ за момента не са доста сполучливи, показва организацията.

Бившият чешки министър на външните работи Карел Шварценберг отбелязва, че в случай че Европейски Съюз не успее да се модернизира, то ще повтори ориста на Австро-Унгария.

„ Хората в никакъв случай не научават уроците, в никакъв случай. Историческите събития не могат да бъдат предадени от едно потомство на друго. Ние не можем да предадем опита от войната, единствено предразсъдъците. А предразсъдъците са безконечни “, прецизира той.

„ Блумбърг “ също по този начин открива „ злокобни признаци на гибел “ на Европейски Съюз. Основният проблем се състои в намирането на „ баланс “ сред апелите да се даде по-голяма власт на националните парламенти и устрема към по-дълбоко интеграция, по-конкретно по въпроса за границите и валутата. /РИА „ Новости “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР