Европейският съюз иска да бъде наравно със САЩ, Китай и

...
Европейският съюз иска да бъде наравно със САЩ, Китай и
Коментари Харесай

Прага става център на космическата индустрия на ЕС

Европейският съюз желае да бъде наедно със Съединени американски щати, Китай и Русия в проучването на космоса и има намерение да влага 14,6 милиарда евро в тази област за седем години. EUSPA, новата галактическа организация на Европейски Съюз, ще бъде със седалище в Прага, оповестява " Дойче Веле ".

GSA (ЕКА), организацията на Европейски Съюз, занимаваща се със сателитната навигационна система GNSS, която по-рано управляваше плановете „ Галилео “ и EGNOS, се трансформира в EUSPA (Агенция на Европейски Съюз за галактически програми), новата Агенция за галактически стратегии на Европейски Съюз. А мястото, откъдето скоро ще се ръководят европейски галактически планове, ще бъде столицата на Чешката република, Прага.

EUSPA ще работи в тясно съдействие с ESA

Създаването на EUSPA беше утвърдено от Европейския парламент през май 2021 година Очаква се през идващите години. Те ще се занимават главно с навигационните системи „ Галилео “ и EGNOS, както и със системата „ Коперник “ за наблюдаване на земната повърхнина, системата за сателитно шифроване GOVSATCOM и системите на Европейски Съюз за наблюдаване на орбитата и космоса в непосредствена непосредственост до Земята.

„ С съображение можем да назовем това, което се основава в Прага, аналог на американската НАСА за Европейски Съюз “, сподели Карел Добеш, който съставлява чешкото държавно управление в GSA от 2006 година " EUSPA ще работи в тясно съдействие с Европейската галактическа организация (ESA) в Париж ", добави той. " По този метод ESA ще продължи да търси и създава механически решения. Но също така ще се нуждае и от някой различен, който ще да осъществя тези стратегии. "

След три години полемики иЕвропейската комисия съумя да сплоти всички галактически стратегии на Европейски Съюз под един покрив. „ Новоучредената EUSPA ще дава отговор за всички галактически планове на Европейски Съюз “, изяснява Добеш.

Трета страна в космоса

Родриго да Коща, шеф на новата организация на Европейски Съюз, прави оценка обстановката по отговарящ метод: „ EUSPA ще играе основна роля в осъществяването на галактическите стратегии на Европейски Съюз и осъществяването на упоритостите на Европейски Съюз в тази област. Само плануваният брой чиновници на новата организация демонстрира какъв брой огромни са идните промени ", сподели португалецът.

Персонал за работа в EUSPA в Прага в този момент се търси в целия Европейски Съюз. „ Очакваме нашата столица да се трансформира в център на галактическата промишленост в Европейски Съюз “, акцентира представителят на чешкото държавно управление Карел Добеш.

Чехия има положителни предпоставки да се трансформира в новия щаб на европейската космонавтика: след Съединените щати и Съветския съюз Чехословакия, която включваше Чехия от 1918 до 1992 година, беше третата страна в света, изпратила собствен жител в космоса. Това беше военния водач Владимир Ремек, който хвърча през 1978 година дружно с Алексей Губарев на руския галактически транспортен съд " Союз-28 ". Ремек, евродепутат от 2004 до 2013 година, персонално се застъпи за определяне на GSA в Прага.

60 компании в галактическата промишленост

Също през 1978 година Чехословакия построи и го пусна в орбита. През 2019 година беше изстрелян последният чешки сателит досега, Lucky-7. Въз основа на това е разумно чешките управляващи непрестанно да усилват вноските си в ЕКА от присъединението на страната към Европейски Съюз през 2004 година, достигайки 50 милиона евро годишно през 2021 година.

Чешките компании също са все по-ангажирани в европейската галактическа промишленост, в която сега работят четвърт милион души в целия Европейски съюз. В момента в страната работят над 60 компании, които се занимават с производството на артикули за галактически полети. Например в Клатови в Западна Бохемия ATC Space създава значими съставни елементи за европейската ракета Ariane.
 Чешките панелки нарастнаха с 20% за година Чешките панелки нарастнаха с 20% за година
Цената на панелните жилища в Чехия е скочила през февруари с 19,5% на годишна база. В момента квадратен метър панелно жилище коства 38...

Космическото пространство и Силициевата котловина на Европа

„ Разполагането на EUSPA в Прага би било невероятно без триумфа на чешките компании и университети в галактическата промишленост “, споделя заместник-министърът на превоза на Чешката република Ян Зехтер, който управлява галактическите въпроси в държавното управление на страната.

Зехтер има вяра, че в неговата страна ще се появи и европейска галактическа Силициева котловина: „ В последна сметка задачата е да се приложат резултатите от галактическите проучвания на Европейски Съюз на процедура, да вземем за пример в навигацията, наблюдението на Земята и потреблението на данни в селското стопанство или в борбата против корояди, унищожаващи горите ", сподели той.

Чешката страна би трябвало да направи всичко допустимо, с цел да помогне в това, изясни заместник-министърът на превоза. Например, съгласно него е време да се сътвори за аерокосмически проучвания (DLR).

Липса на поддръжка за " трудовите мигранти "
 Подбор за Космоса: Европейската галактическа организация търси астронавти Подбор за Космоса: Европейската галактическа организация търси астронавти
Кандидатстването за нови астронавти за Европейската галактическа организация ще се организира сред 31 януари и 28 април, беше оповестено на видеок...

Междувременно EUSPA към този момент стартира да носи изгода на Чешката република. В края на май транспортните министри на страните членки на Европейски Съюз дефинираха местоположението на нови суперкомпютри, които с изключение на всичко друго ще би трябвало да вземат участие в обработката на данни от галактическата стратегия на Европейски Съюз. Един от тях ще бъде конфигуриран в Техническия университет в Острава.

Въпреки това, управляващите в Прага досега демонстрират надменно отношение към EUSPA. Новата организация ще се нуждае от нова постройка за своите чиновници и учебни заведения на британски език за техните деца, както и от помощ при намирането на жилище.

„ Ние като жители на Прага нямаме нищо общо с това, това е работа на чешката страна “, сподели Вит Хофман, представител на столичната градска администрация.

Според Карел Добеш Прага е забавна за търсещи работа от други страни от Европейски Съюз в доста връзки, да вземем за пример заради преобладаващата сигурност в града, разнообразните културни събития и високото качество на живот. В същото време чешките управляващи към момента вършат прекомерно малко за висококвалифицираните служащи мигранти, които желаят да живеят и работят в столицата на страната.

„ Досега няма чешка институция, която да улеснява чужденците да стартират да работят тук “, оплака се Добеш.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР