Европейският съюз има за цел да приключи до юли преговорите

...
Европейският съюз има за цел да приключи до юли преговорите
Коментари Харесай

Швеция: ЕС трябва да се договори за климата до юли

Европейският съюз има за цел да завърши до юли договарянията по отношение на законите за реализиране на целите си за битка с изменението на климата до 2030 г ., макар че противоречивото преразглеждане на налозите върху изкопаемите горива евентуално ще отнеме повече време, обявиха от шведското ротационно председателство на Европейски Съюз, представени от Ройтерс.

Европейски Съюз е в последния стадий от договарянето на към дузина закони за битка с световното стопляне, а предходната година подписа съглашения за множеството, в това число и обилни промени в пазара на въглеродни излъчвания.

Швеция, която в този момент е ротационен ръководител на Европейски Съюз и ще ръководи договарянията сред страните членки до юли, желае да завърши договарянето на по-строги цели за възобновима сила и енергийна успеваемост и минимални стандарти за енергийна успеваемост на постройките, както и условия към самолетните компании да употребяват повече екологично гориво .

" Ще се опитаме да приключим всичко това, тъй че през първата половина на тази година да можем да заявим, че пакетът Fit for 55 е доведен до сполучлив край във връзка с законодателната работа ", сподели пред кореспонденти в Брюксел Торбьорн Хаак, заместник-посланик на Швеция в Европейски Съюз.

Хаак съобщи, че към този момент Швеция не чака нови извънредни оферти, с цел да се оправи с последствията от намаляването на газовите потоци в Европа, откакто страните от Европейски Съюз се споразумяха за незабавни ограничения предходната година, в това число и, само че добави: " Не изключваме нищо ".

Спестяването на сила и по-бързото разширение каузи на възобновимите източници на сила са от решаващо значение за реализиране на задачата на Европейски Съюз за понижаване на чистите излъчвания на парникови газове с 55% до 2030 година от равнищата от 1990 година, както и за реализиране на задачата в последна сметка да се размени множеството съветски газ с чиста сила.

Въпреки това ранните диалози предходната година сред страните от Европейски Съюз - които дружно с Европейския парламент би трябвало да съгласуват окончателните закони - демонстрираха трендове за занижаване на някои цели, в това число условия за възобновяване на енергоемки здания.

Перспективите за договорка са по-малко оптимистични за предлагането за преустановяване на данъчните облекчения в Европейски Съюз за замърсяващото реактивно гориво. Държавите би трябвало единомислещо да одобрят данъчните промени в Европейски Съюз , което на процедура затруднява приемането му.
 В алпийските курорти няма сняг
В алпийските курорти няма сняг

Провал на зимния туристически сезон в Европа
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР