Европейският съюз има намерение да постави Турция в черния списък

...
Европейският съюз има намерение да постави Турция в черния списък
Коментари Харесай

ЕС планира да включи Турция в черен списък на данъчните убежища

Европейският съюз има желание да сложи Турция в черния лист на данъчните убежища, вероятно през идващия месец. Този ход може да утежни в допълнение така и така напрегнатите връзки сред Анкара и най-големия търговски блок, написа турското издание Daily Sabah, като се базира на обява в Bloomberg.
Работна група на Европейски Съюз, натоварена със задачата да следи „ некооперативните в данъчно отношение юрисдикции “ твърди, че турските задължения да преразгледа политиката си във връзка с прозрачността и премахването на някои данъчни облекчения, все още „ не са задоволителни “.
В случай, че Турция бъде включена към черния лист, това може да нанесе съществено уронване на престижа на страната и да увеличи напрежението над европейските компании, които желаят да влагат там.
Потенциалното включване в листата, за който са гласени още 36 страни, може да се случи поради натиска от страна на Германия над интернационалните институции за ограничение на финансовите потоци към Турция, най-много на средствата от Европейската капиталова банка и Европейската банка за реорганизация и развиване, съобщи Фокус.
Турция вероятно може да избегне включването си в листата, като се натовари с спомагателни задължения преди срещата на финансовите министри на страните-членки на Европейски Съюз, планувана за идващия месец. Всяко решение за включване и изключване от листата се взима извънредно на политическо равнище, съгласно участник в срещата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР