Европейският съюз и Великобритания започнаха петседмични интензивни преговори за постигане

...
Европейският съюз и Великобритания започнаха петседмични интензивни преговори за постигане
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания с интензивни петседмични преговори за бъдещето след Брекзит

Европейският съюз и Англия започнаха петседмични интензивни договаряния за реализиране на съглашение, което ще дефинира връзките след Брекзит. Лондон упорства за бърза договорка, осведоми Агенция Франс Прес.

Новият кръг договаряния в Брюксел е първият лице в лице от началото на пандемията от ковид на Стария континент.
 Англия подготвена на пост-Брекзит връзки с Европейски Съюз като тези с Австралия
Англия подготвена на пост-Брекзит връзки с Европейски Съюз като тези с Австралия

Това разгласи английският министър председател Борис Джонсън

Надеждите са, че усилването на полемиките може да докара до реализиране на резултати , откакто предходните кръгове, най-вече извършени с видеовръзка, доведоха до дребен прогрес.

Но през уикенда министър председателят Борис Джонсън съобщи, че Обединеното кралство е квалифицирано да одобри последствията от сюжет без договорка, в случай че двете страни не сближат позициите си.

Срещите ще се организират в Брюксел и Лондон през целия юли и в края на август. Англия се надява да бъде подписано съглашение допустимо най-скоро.

Екипите научиха в неделя, че английският основен договарящ Дейвид Фрост ще бъде нараснал на поста консултант по националната сигурност на Джонсън.
 Меркел затръшна вратата пред Англия за пост-Брекзит компромис
Меркел затръшна вратата пред Англия за пост-Брекзит компромис

Англия би трябвало да живее с последствията от по-слабите връзки с Европейски Съюз

Някои коментатори незабавно допуснаха, че това може да промени фокуса на английската страна, само че представител на държавното управление увери, че новата служба на Фрост не значи, че той ще бъде разконцентриран на диалозите с европейския си сътрудник Мишел Барние.

Дейвид ще остане основен договарящ на диалозите с Европейски Съюз, до момента в който бъде реализирано съглашение или диалозите приключат. Това ще е главният му приоритет. Както ние към този момент декларирахме ясно, желанието ни е тези диалози да не се проточват до есента, акцентира представителят.
 Брекзит: Германия прикани Европейски Съюз да приготви проект за
Брекзит: Германия прикани Европейски Съюз да приготви проект за " без договорка 2 "

Преговарящите страни към момента не са изгладили разликите

Англия напусна Европейски Съюз на 30 януари, а преходният интервал изтича на 31 декември. Ако двете страни не се договорят, връзките им ще бъдат сведени до минималните стандарти, заложени от Световната комерсиална организация, което значи високи мита и съществено засягане на бизнес активността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР