Европейският съюз и Великобритания трябва да се отнасят един с

...
Европейският съюз и Великобритания трябва да се отнасят един с
Коментари Харесай

Юнкер: ЕС и Великобритания са като влюбени таралежи

Европейският съюз и Англия би трябвало да се отнасят един с различен като два таралежа, които са влюбени и не желаят да се наранят взаимно, сподели пред австрийски вестници ръководителят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, представен от Ройтерс.

"Трябва да бъдем деликатни, като два влюбени таралежа ", сподели той, запитан за напредъка в договарянията за Брекзита в днешно изявление за няколко австрийски всекидневника, измежду които "Ди пресе " и "Залцбургер нахрихтен ".

"Когато два таралежа се прегръщат, би трябвало да внимават да не се получат драскотини ", добави Юнкер.

Лидерите на Европейски Съюз се договориха на срещата си на върха в Австрия да положат старания за съглашение за Брексит до идващия месец. Те обаче споделиха на премиерката Тереза Мей, че в случай че тя не отстъпи по въпросите на търговията и ирландската граница до ноември, са подготвени да се оправят и с безредно излизане на Англия от съюза без съглашение.

Англия ще напусне Европейския съюз без съглашение, в случай че неговите водачи не смекчат позицията си по отношение на ирландската граница, сподели в това време пред Би Би Си министърът на превоза Крис Грейлинг.

Лидерите на Европейски Съюз твърдо предизвестиха премиерката Тереза Мей през вчерашния ден, че в случай че не отстъпи по въпросите на търговията и ирландската граница до ноември те са подготвени да се оправят с безредно излизане на Англия от съюза.

"Това, което сега Европейски Съюз желае по въпроса за Северна Ирландия, е просто невероятно да бъде признато от което и да е английско държавно управление. И в случай че те останат на своята позиция, просто няма да има съглашение ", сподели Грейлинг.

"Сега се употребява доста внезапен език, само че както и различен път в края на краищата се стига до съглашение. Затова съм към момента убеден, че ще реализираме единодушие ", добави той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР