Европейският съюз и Великобритания се очаква да обявят търговско споразумение

...
Европейският съюз и Великобритания се очаква да обявят търговско споразумение
Коментари Харесай

ЕС и Великобритания на крачка от споразумение?


Европейският съюз и Англия се чака да разгласят комерсиално съглашение до няколко часа , оповестяват медии, базирайки се на източници.

" Гардиън " написа, че страните членки се приготвят за допустимо съглашение с Лондон през идващите няколко часа . На посланиците в Брюксел им е декларирано да са готови за среща в четвъртък, в случай че договарящите се договорят.

Британският вестник отбелязва, че евентуално ще бъде подписано комерсиално съглашение сред Европейски Съюз и Англия до няколко часа след 9 месеца на напрегнати договаряния.
 Надеждите за съглашение зависят от диалог сред Джонсън и Фон дер Лайен
Надеждите за съглашение зависят от диалог сред Джонсън и Фон дер Лайен

Фокусът на договарянията се измести към директните контакти

Източници в Брюксел и Лондон потвърдиха, че имат вяра, че диалозите отиват към сполучлив свършек.

Дипломатите, представляващи страните членки, към този момент преглеждат част от юридическия текст от 2000 страници, който досега е контрактуван.

Британски източник разкрил, че към момента няма бял пушек, само че са близо. Друг източник също удостовери, че не са надалеч.

Висш посланик от Европейски Съюз разкри пред " Ройтерс ", че н ай-рано през днешния ден може да бъде реализирано дефинитивно съглашение.
 Урсула фон дер Лайен пое руля на договарянията с Англия
Урсула фон дер Лайен пое руля на договарянията с Англия

Председателят на Европейската комисия е в непрекъснат контакт

Джо Пайк от " Скай нюз " написа в " Туитър ", базирайки се на източник от " Даунинг стрийт ", че е подписано съглашение.

Преговарящите " още повече са сближили позициите си " след персоналната интервенция на премиера Борис Джонсън и ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен . Рибарството и налагане на ответни мита не престават да бъдат трудности пред договорка.

Представителите също работят по какъв начин съглашението може да влезе в действие от 1 януари при липса на ратификация от Европейския парламент.



Таблоидът " Сън " писа, че представители на двете страни се надяват да сключат съглашение през днешния ден или на следващия ден, само че в този момент има проблем с батериите за електрическите коли.

Англия желае условия, които ще разрешат на английските производители да употребяват импортирани от Китай акумулатори в електрически коли, изнасяни за континента. Брюксел обаче декларирал, че това е недопустимо, защото възнамеряват да забранят потреблението на акумулатори от чужбина от 2027 година
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР