Европейският съюз и Сърбия предупредиха, че в Косово може да

...
Европейският съюз и Сърбия предупредиха, че в Косово може да
Коментари Харесай

Сърбия и Косово не се разбраха за номерата на колите

Европейският съюз и Сърбия предизвестиха, че в Косово може да избухне принуждение, откакто договарянията с посредничеството на Брюксел за разногласието с номерата на сръбските коли се провалиха. 

Върховният представител на Европейския съюз за външната политика Жозеп Борел съобщи, че след многочасови диалози сред Белград и Прищина президентът на Сърбия Александър Вучич е приел предложенията, до момента в който министър-председателят на Косово ги е отхвърлил. 

Косовската полиция ще стартира от през днешния ден да постанова санкции от 150 евро на притежателите регистрационни номера, издадени от Сърбия. 

Борел уточни, че чака Прищина неотложно да спре идващите стадии от подмяната на регистрационните номера.

" От предишното лято се занимаваме с непрекъснато ръководство на рецесии, пробвайки се да избегнем редуването на изкуствени крайни периоди - от краен период до краен период, от рецесия на рецесия. А това значи, че по този начин и не успявахме да се заемем с същинския проблем - нормализирането на връзките, което би разрешило и предотвратило сходни спешни обстановки, защото първопричините надалеч надвишават регистрационните номера. Много ясно споделих и на двете страни, че не можем да продължаваме по този начин, че този обаян кръг от рецесия и периоди би трябвало да спре ", съобщи Борел.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР