Европейският съюз и Съединените щати призоваха съюзниците на Украйна да

...
Европейският съюз и Съединените щати призоваха съюзниците на Украйна да
Коментари Харесай

ЕС, САЩ настояват за постоянна подкрепа за Украйна във война срещу Русия

Европейският съюз и Съединените щати приканиха съдружниците на Украйна да продължат с финансирането си, защото войната с Русия наближава двугодишната граница, без позволение на обрисуваните борби.

Държавният секретар Антъни Блинкен даде обещание непрекъсната поддръжка на Съединени американски щати за Украйна на среща във вторник с президента Володимир Зеленски макар разногласието в Конгреса на Съединени американски щати по отношение на одобряването на ново финансиране.

„ Решени сме да запазим поддръжката си за Украйна и работим в доста тясно съдействие с Конгреса, с цел да работим за това. Знам, че нашите европейски сътрудници ще създадат същото “, сподели Блинкен пред Зеленски на Световния стопански конгрес в Давос.

Джейк Съливан, консултант по националната сигурност на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, се причисли към срещата и сподели на Зеленски, че Съединени американски щати и техните съдружници са решени „ да подсигуряват, че Русия ще се провали и Украйна ще завоюва “.

Зеленски благодари на администрацията на Байдън и „ двупартийната поддръжка “ в Конгреса на Съединени американски щати. „ Ни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР