Европейският съюз и Китай трябва да продължат да се ангажират

...
Европейският съюз и Китай трябва да продължат да се ангажират
Коментари Харесай

Борел: Европа и Китай да продължат диалога въпреки разногласията

Европейският съюз и Китай би трябвало да продължат да се ангажират по редица проблеми макар разликите. Това е оповестил висшият представител на Европейски Съюз по външните въпроси Жозел Борел при онлайн диалог с китайския си сътрудник Уан И.

Според изказване, публикувано от блока, Борел е подчертал приобщаващия и кооперативен темперамент на европейската индо-тихоокеанска тактика, написа „ Ройтерс “.

Китайският външен министър на собствен ред е оповестил, че двете страни би трябвало да продължат наклонността на повишена ангажираност в опит да засилят политическото доверие и да ръководят разликите си.

Европейски Съюз заема по-мека позиция във връзка с Китай, един от най-важните му търговски сътрудници, в съпоставяне със Съединени американски щати, които подписаха ново съглашение за сигурност (AUKUS) с Австралия и Англия, за което се счита, че е предопределено да противодейства на възходящата убеденост на Китай в Тихия океан.

Критиците обаче споделят, че съглашението подкопава по-широките старания на американския президент Джо Байдън да сплотява съдружници като Франция, откакто Австралия се отхвърли от договорката за подводници с Париж и вместо това избра американски, което ядоса Еманюел Макрон.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР