Европейският съюз и италианските власти разследват подозрения за мащабна данъчна

...
Европейският съюз и италианските власти разследват подозрения за мащабна данъчна
Коментари Харесай

ЕС и Италия разследват китайска схема за данъчни измами през пристанището на Пирея

Европейският съюз и италианските управляващи проверяват съмнения за огромна данъчна машинация, осъществявана от китайски групи, които внасят артикули през гръцкото пристанище Пирея, съобщи " Ройтерс ".

Напълно е заобиколено заплащането на Данък добавена стойност, с големи вреди за националните данъчни управляващи и общността, уточни Фабио Бото от специфичното следствено поделение на Италианската централна работа за битка с измамите.

Подозираната скица в пристанището Пирея, която е част от големия китайски инфраструктурен план " Един пояс, веднъж ", е коствала на Италия десетки милиони евро неплатен Данък добавена стойност. Възможно е общата сума да се окаже доста по-висока, защото следствието не е завършило. Европейската работа за битка с измамите ОЛАФ (OLAF) удостовери, че работи с Италия по случая, само че отхвърли да даде детайлности.

Според Бото италианските управляващи имат доказателство, че китайски компании, ръководени от незаконни групи, с измами заобикалят да заплащат вносни мита и Данък добавена стойност за огромни колета, преминаващи през Пирея. Групите са внасяли артикули, постоянно облекла и обувки с фалшифицирани марки, като са заявили доста по-малка стойност пред европейските митници, с цел да избегнат вносни мита. Също по този начин са лъгали за фирмите получатели на товарите, давайки им опция да избегнат заплащането на Данък добавена стойност, показва Бото.

Гръцката работа за битка с финансовите закононарушения води настрана следствие по дело за данъчна машинация, при което съмненията още веднъж са свързани с китайски артикули, внасяни през Пирея. Гръцката работа не е имала дейни контакти с италианските и европейски управляващи и не е била осведомен за по-широкото следствие, заяви неин чиновник.

Китайската държавна компания " КОСКО шипинг " (COSCO Shipping) е мажоритарен притежател на пристанището в Пирея от 2016 година. Китай желае пристанището да стане негова врата към Европа по самодейността " Един пояс, веднъж ", която планува насърчаване на нов Път на коприната от морски и сухопътни направления с търговски сътрудници.

Бото и гръцките представители означиха, че при нито едно от следствията няма доказателства за престъпления, осъществявани от пристанищните управляващи в Пирея.

ОЛАФ и националните управляващи през последните години затвориха митническите " малки врати ", употребявани от китайски контрабандисти, чиито данъчни схеми, съгласно оценки, костват на Европейски Съюз милиарди евро годишно. Италия е почнала да проверява случая с Пирея в края на 2017 година, откакто е конфискувала фалшифицирани фактури от митнически офиси, посочи Бото.

Пирея е станала значим пункт за тази активност, защото северните пристанища са стегнали контрола, а потенциалът за импорт на гръцкото пристанище е скочил шесткратно откогато бе поето от КОСКО.

Разследваме новите направления, създадени по плана " Един пояс, веднъж ". Засега пожеланият път наподобява е през Пирея, добавя италианският следовател. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР