Европейският съюз (ЕС) трябва да уважава легитимността на властите във

...
Европейският съюз (ЕС) трябва да уважава легитимността на властите във
Коментари Харесай

Венецуела провежда регионални избори

Европейският съюз (ЕС) би трябвало да почита легитимността на управляващите във Венецуела в изборния развой на 21 ноември. Никоя нация в света не може да съди за валидността на същински народен и върховен развой в дадена страна. Венецуела пази вашите права!

Това написа венецуелският президент Николас Мадуро в " Туитър " във връзка на провежданите през днешния ден районни избори.

Призовавам политическите водачи на страната, ръководителите на партиите и претендентите да уважат изборните резултати, произлизащи от националния суверенитет и публично издадени от CNE. Нека признаем най-хубавата изборна система в света!, написа още той.

Венецуелското държавно управление и опозицията започнаха договаряния в Мексико на 13 август с посредничеството на Норвегия. По време на първия кръг страните подписаха меморандум за съгласие, с цел да потвърдят готовността си за разговор. След тези срещи коалиция от опозиционни партии разгласи, че ще взе участие в районните избори на 21 ноември.
 Опозицията прикани Мадуро да възобнови договарянията за Венецуела
Опозицията прикани Мадуро да възобнови договарянията за Венецуела

Те бяха спрени заради изгонването на жител на страната Алекс Сааб

Както заяви по-рано Националният изборен съвет на страната, над 70 хиляди претенденти аплайват за изборни позиции. Около 300 са задграничните наблюдаващи.

Припомняме, че при започване на ноември стана ясно, че Международният углавен съд (МНС) ще проверява дали закононарушения против човечеството са били осъществени във Венецуела против антиправителствените митинги през 2017 година Мадуро тогава разяснява, че страната почита решението за следствие, само че не го споделя.

Повече от 100 души починаха тогава .

Както опозицията на Венецуела, по този начин и нейното държавно управление, приканиха МНС да проверява хипотетични закононарушения, осъществени от техните съперници.

Лидерът на опозицията Хуан Гуайдо, който твърди, че е краткотраен президент на Венецуела и има поддръжката на повече от 50 страни, тогава приветства развиването.

Мадуро се оплака, че държавното управление не е получило достъп до документи и информация по време на предварителното следствие на МНС през 2018 година

" На този стадий бяхме слепи ", сподели президентът.
 Международният углавен съд ще проверява Венецуела за закононарушения против човечеството
Международният углавен съд ще проверява Венецуела за закононарушения против човечеството

Мадуро е песимистичен, Гуайдо е удовлетворен, а МНС твърди, че поддържа върховенството на закона, а не да урежда политически сметки

Около 150 служители на реда и военни са упрекнати или наказани за нарушавания на правата на индивида при репресиите във Венецуела през 2017 година, съгласно публичното министерство.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР