Европейският съюз (ЕС) ще включи план за митническа граница в

...
Европейският съюз (ЕС) ще включи план за митническа граница в
Коментари Харесай

Прекрояват границите на света след Брекзит? Писмо на британския премиер Тереза Мей разкри как

Европейският съюз (ЕС) ще включи проект за митническа граница в Ирландско море при положение, че не бъде подписано съглашение за Брекзит. Това написа английското издание " Таймс ", базирайки се на писмо на английския министър председател Тереза Мей до Арлин Фостър, ръководителят на северноирландската Демократична юнионистка партия, изданието отбелязва, че Брюксел също възнамерява да остави Северна Ирландия като част от единния пазар и митническия съюз, макар че по-рано Мей изрично разгласи, че сходно предложение в никакъв случай няма да бъде признато, пише Блиц.
 



Писмото на министър-председателя буди паника за тези, които ценят целостта на нашия безценен Съюз и тези, които желаят подобаващ Брекзит за цяла Англия. Изглежда, че министър председателят приема концепцията за граница в Ирландско море със Северна Ирландия в единния пазар на Европейски Съюз, отбелязва Фостър.

По-рано австрийски медии оповестиха, че съглашението за Брекзит сред Лондон и Брюксел ще бъде подписано от договарящите страни в понеделник, до момента в който " Сън " твърди, че Мей ще изиска повече време, с цел да се контракти с кабинета си, който към момента не е видял финалното съглашение по проблема за Ирландия.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР