Европейският съюз (ЕС) може би ще изостави усилията си да

...
Европейският съюз (ЕС) може би ще изостави усилията си да
Коментари Харесай

ЕС отхвърля данъка срещу технологичните компании?


 Съвет на министрите на Европейски Съюз. Снимка: Европейска комисия

Европейският съюз (ЕС) може би ще изостави напъните си да основан цифрова такса за страните от общността, а вместо това ще се концентрира върху световна данъчна система за софтуерните компании, разгласи Reuters.

Първоначалният проект на Европейски Съюз бе да накара огромните компании в Евросъюза да заплащат 3% налог върху приходите от продажбата на потребителски данни, онлайн борси и целенасочена реклама. Това желание обаче бе блокирано от Република Ирландия и скандинавските страни, които се опасяваха от загуба на доходи и от отрицателни политически реакции.

“Редица делегации не престават да имат фундаментални възражения ", написа румънското председателство на Европейски Съюз в документ, направен преди срещата на финансовите министри на Европейски Съюз на 12 март, до който кореспондент на Reuters е получил достъп.

Страни като Франция, Италия и Испания са твърди поддръжници на налога, като към този момент са го въвели на национално равнище. Решението на Европейски Съюз ще бъде посрещнато с облекчение от софтуерните колоси като Гугъл и Фейсбук.

Междувременно се чака, че министрите на страните от Европейски Съюз ще продължат да работят върху промяна на световното данъчно облагане, подготвяна от Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР).

По-рано тази седмица Съветът на министрите на Европейски Съюз вкара правила за надзор на директните вложения, в това число на оферти за усвояване на компании от страни отвън района, като съображение за тези правила са съображения за националната сигурност или публичния ред.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР