Европейският съюз (ЕС) е загрижен за невъзможността на руските граждани

...
Европейският съюз (ЕС) е загрижен за невъзможността на руските граждани
Коментари Харесай

Борел: ЕС е загрижен за невъзможността на руските граждани да кандидатстват в ЕСПЧ в бъдеще

Европейският съюз (ЕС) е угрижен за невъзможността на съветските жители да се извърнат към Европейския съд по правата на индивида (ЕСПЧ) в бъдеще по отношение на прекратяването на пълномощията на Руската федерация в Съвета на Европа. Това се споделя в изказване, оповестено от висшия представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел, представен от ТАСС.

Според него „ жителите на Руската федерация към този момент няма да се употребяват от отбраната, предоставена от Европейската спогодба за правата на индивида и няма да могат да се обръщат към Европейския съд по правата на индивида в случаи на нарушение на правата им “. „ Това е въпрос, който провокира съществено безпокойствие “, се споделя в изказването.

В същото време се показва, че „ Европейският съюз показва поддръжката си за правозащитниците, демократичните сили, свободните медии и самостоятелното гражданско общество в Русия “.

На 16 март Комитетът на министрите на Съвета на Европа реши да приключи пълномощията на Русия в организацията. В същия ден Европейският съд по правата на индивида реши да спре разглеждането на всички тъжби против Руската федерация. Във вторник съветското държавно управление уведоми генералния секретар на Съвета на Европа Мария Пейчинович-Бурич за отдръпването си от организацията и за желанието си да денонсира Европейската спогодба за правата на индивида.

Както сподели съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за RBC TV в сряда, Руската федерация се старае да подсигурява, че отдръпването от Съвета на Европа и Европейската спогодба за правата на индивида не визира правата на нейните жители. Лавров уточни, че Руската федерация има конституционни гаранции, както и гаранции, които произтичат от интернационалните конвенции, в които Русия взе участие. Той сподели още, че решението за излизане от организацията е взето от дълго време по отношение на насъбраните недоволства от работата на организацията. Във вторник съветското външно министерство излезе с изказване, в което уточни, че Съветът на Европа на процедура е изгубил многосекторния си темперамент, трансформирайки се в конструкция за нападателно налагане на неолиберален метод към правата на индивида.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР