Европейският съюз (ЕС) е вкаран в много сериозен капан от

...
Европейският съюз (ЕС) е вкаран в много сериозен капан от
Коментари Харесай

Милен Керемедчиев: ЕС е вкаран в много сериозен капан

Европейският съюз (ЕС) е вкаран в доста сериозен капан от позиция на това, че към този момент 9 месеца няма бюджет на Европейски Съюз - гласуван и утвърден. Вече девети месец няма отпуснати средства за справяне с пандемията от COVID-19. Тези несъгласия сред спестовната четворка, която към този момент се усилва, се задълбочава. Това мнение изрази някогашният зам.-външен министър Милен Керемедчиев за "Денят ON AIR ".

Според него вкараният текст за върховенството на закона е доста неразбираем.

"Това може да значи обвиняване за авторитаризъм, нарушавания на човешките права. Меркел прави доста забавни отстъпки, с цел да може да събере враждуващите фракции. Едната отстъпка е да вкара конкретика какво значи нарушение на правата на Европейски Съюз, които да са съображение за прекъсване на средствата. Ако избрани средства биват изхарчени с корупционен механизъм или влязат в неразбираема компания ", добави Керемедчиев.

Бившият зам.-външен министър акцентира, че сега Германия вкарва доста повече прагматизъм и се пробва да бъде балансьор.

"Докладът всеки реши да го чете както желае. За мен беше много съответен. Има една притеснителна вест - това е изявлението на Йоурова, че механизмът за съдействие и инспекция няма да спре. Нещо, което ние чакахме. България и Румъния вместо с нито един механизъм за надзор, както беше оповестено - се оказва с 2. Този отчет е по-скоро сериозен, в сравнение с поощрителен. Трябва да се съсредоточим върху рецензиите ", разяснява още Милен Керемедчиев.

Той разяснява и неспиращия спор в Нагорни Карабах.

"Този спор е зароден от 1920 година, когато Сталин разпределя на Арменска и Азербайджанска есер. Тогава спорът стартира да става парещ. Последният по-сериозен беше преди 4 години - 2016 година, когато имаше замяна на изстрели. Ситуацията в този момент е по-различна, тъй като имаме трети очевиден състезател - това е Турция ", безапелационен е Керемедчиев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР