Европейският съюз (ЕС) е уникална организация без аналог в историята.

...
Европейският съюз (ЕС) е уникална организация без аналог в историята.
Коментари Харесай

Прав или не: Четирите свободи на движение в ЕС

Европейският съюз (ЕС) е неповторима организация без аналог в историята. Това е по този начин, тъй като тя има белезите на интернационална организация, каквито са членуващите в него разнообразни суверенни страни, съдействие сред страните членки в интернационалните връзки и обща политика на Съюза по определни въпроси. Освен това обаче, Европейският съюз крие в себе си и голям брой от белезите на страна – има общо европейско право, европейско поданство, даже европейски знаци като химн и знаме. Затова е неопределено да кажем, че Европейски Съюз е интернационална организация, неопределено е и да го назовем страна.
Това е значимо за нас, тъй като ние сме жители на България, само че също по този начин сме жители на Европейски Съюз и това ни дава избрани права и обезпечени свободи. Сред тях са по този начин наречените свободи на придвижване. Благодарение на тях, ние българите, както и всички други жители на Европейския съюз, сме свободни още на следващия ден без никакви ограничавания да отидем да пием кафе в Гърция, да отворим магазин за цветя в Италия, или да се кандитираме за народен представител в Европейския парламент.
В новия клип от поредицата " Прав(о) или не " ще научим повече за въпросните четири свободи на придвижване – свободното придвижване на хора, услуги, артикули и капитали.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР